Bilgisayar açıkken ekrandaki görüntünün gitmesi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600 | RX6600XT Speedster Qick 308 8GB | Kingston Fury Beast 2x8GB RAM | 2TB HDD + 1TB SSD | Attack Shark X2Pro | Bloody B930 | H2002P | MSI CREATOR Z17
Meslek
Grafik Tasarım
Son günlerde yaşadığım sinir bozucu bir olay var. Bilgisayarı açıyoruz hiçbir sıkıntı yok ister facebook olsun ister YouTube olsun istediğimiz kadar gezebiliyoruz, ama herhangi bir oyun açınca (CSGO) 3-4 dakika sonra ekranda "sinyal yok" yazıyor ve ekran gidiyor (Bazen bilgisayara kimse dokunmazsa yine ekran gidiyor). Kasayı temizlesem de hala bu sorun var. Özelliklerinin yetmesi halde bunu neden yapıyor bilmiyorum ekran kablosunu 50 kere çıkarıp taktım ama kasada başka bir ekran girişi daha var orası boş mu bilmiyorum. Umarım çözümü bilen biri vardır yoksa garantiye yollayacağım 20 gün insanı öldürür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende de evde herhangi bir yere fiş takılınca ve ya ışık kapatılıp açılınca sadece monitördeki görüntü kısa bir süreliğine gidiyor. Saçma bir olay fakat evin elektrik sistemiyle alakalı diye düşünüyorum. Belki de benimle aynı sıkıntıyı yaşıyorsundur bir dene istersen.

Sisteminde 2 adet görüntü çıkışı vardır.(eğer ekran kartın var ise) Genellikle alt kısımda yer alan çıkış ekran kartına aittir, üst kısımda yer alan ve usb çıkışları vs... ile kaplı olan çıkış ise on-board denilen anakartında bulunur ve işlemcinde yer alan çipset'ten görüntüyü verir. Sırasıyla, sistemin güç bağlantısını kapat, tüm bileşenleri çıkar (RAM ve ekran kartıda işini görür), BIOS pilini sök ve biraz bekleyip sistemini tam tersine geri topla. Sorunun çözülecektir. Eğer hala çözülmemiş ise ekran kartını sök ve anakart'ta bulunan video çıkışından görüntü almayı dene. Eğer görüntü gelirse ekran kartının soğutmasını kontrol et.

Ekran kartı fazla ısınıyor olabilir.
Geçen sene fazla ısınınca kasa kapanıyordu ama şimdi kasa açık kalıyor, ekranda sinyal yok diyor.

Sisteminde 2 adet görüntü çıkışı vardır.(eğer ekran kartın var ise) Genellikle alt kısımda yer alan çıkış ekran kartına aittir, üst kısımda yer alan ve usb çıkışları vs... ile kaplı olan çıkış ise on-board denilen anakartında bulunur ve işlemcinde yer alan çipset'ten görüntüyü verir. Sırasıyla, sistemin güç bağlantısını kapat, tüm bileşenleri çıkar (RAM ve ekran kartıda işini görür), BIOS pilini sök ve biraz bekleyip sistemini tam tersine geri topla. Sorunun çözülecektir. Eğer hala çözülmemiş ise ekran kartını sök ve anakart'ta bulunan video çıkışından görüntü almayı dene. Eğer görüntü gelirse ekran kartının soğutmasını kontrol et.
Bios pilini dün sökmek istedim sistemin çok arasında kalıyor ve dik yerleştirilmiş, sökmeyi denedim ama elle çıkmıyor. Cımbız yardımı ile çeksem çıkarsam bir sorun yaparmı ??

Eğer anakartın üzerinde çizik vs.. oluşturacak gibi ise sökme, ama zarar verilmeyecek bir noktada ise çıkar. Zira sistemde görülen bu tür arızaların bir çoğu bu yöntem sonucunda giderilebiliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı