Sürekli bu muhabbeti duyuyorum her yerde. Bilgisayar açıkken elektrik giderse veya tekrardan gelirse anakart veya ekran kartı yanabiliyormuş. Bu cidden doğru mu eğer doğruysa bundan nasıl korunabiliriz? Akım korumalı PSU'lar iş görür mü?
**Kasa:** Lian Li Lancool III X ARGB 3 Fanlı Beyaz E-ATX
**Güç Kaynağı:** NZXT 650W C650W 80+ Bronze Yarı Modüler
**Sıvı Soğutma:** Deepcool LS720 SE RGB 360MM Siyah
Sürekli bu muhabbeti duyuyorum her yerde. Bilgisayar açıkken elektrik giderse veya tekrardan gelirse anakart veya ekran kartı yanabiliyormuş. Bu cidden doğru mu eğer doğruysa bundan nasıl korunabiliriz? Akım korumalı PSU'lar iş görür mü?
Hocam ben UPS kullanıyorum gayet işimi görüyor oyun falan açıkken elektrik gidince ve oyun güçlü ise Max 2-3 dakika dayanıyor masaüstünde iş yaparken vs 30dk kadar dayandığını gördüm sisteme göre değişir ama 850VA UPS var bende alacaksanız tavsiye ederim zaten genelde amacı elektrik gittiği an PC'yi kapatma PC'ye zarar vermeme.
Güç kaynağının kaliteli ve uygun koruyucu donanımlara sahip olması tabii ki çok önemli fakat elektrik gittiğinde PC başındaysanız PSU güç kablosunu çıkarmanızı öneririm. Elektrik geldiğinde güç kaynağınada zarar verebilir.
OVP: Yüksek voltaj koruması
UVP: Düşük voltaj koruması
SCP: Kısa dere koruması
OCP: Aşırı akım koruması
OPP: Aşırı güç koruması
OTP: Yüksek sıcaklık koruması
Senin söyleminden yola çıkarak 80+ olmayanlarda bunların hiç biri yok ve patlamaya hazır. 80+ olanlarda iste bunlar mevcut. Yanlış yönlendirmeyin lütfen insanları.
SCP: Kısa dere koruması
OCP: Aşırı akım koruması
OPP: Aşırı güç koruması
OTP: Yüksek sıcaklık koruması
Senin söyleminden yola çıkarak 80+ olmayanlarda bunların hiç biri yok ve patlamaya hazır. 80+ olanlarda iste bunlar mevcut. Yanlış yönlendirmeyin lütfen insanları.
Şebekeden elektrik ilk geldiğinde yüksek veya düşük voltaj gelebilir. O yüzden önemli olan korumalar arasında.
Şebekeden elektrik ilk geldiğinde yüksek veya düşük voltaj gelebilir. O yüzden önemli olan korumalar arasında.