Bilgisayar açıkken internet yavaşlıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar sorunum şu şekilde, 2 gün önce 10 yaşındaki kardeşim online oyun hilesi indireyim derken bilgisayara backdoor ve trojan bulaştırmış. Bilgisayarımda Windows güvenlik duvarı haricinde herhangi bir anti virüs programı yok. Ben de tek çare olarak USB'ye Windows 10 indirip hard disk bölümlerini silip yeniden oluşturup Windows 10 kurulumunu yaptım fakat bilgisayar açıkken ve Ethernet kablosu ile modeme bağlıyken tablet telefon vb. cihazlar da dahil internet aşırı yavaş. 1 MB'lık dosyayı bile 16 dakikada indirdi bilgisayar kapalıyken eski hızına devam ediyor. Kusura bakmayın çok uzattım sanırım bu ilginç sorunumun çözümü var mı acaba?

Trojen gibi sıradan virüslerin yok olması gerekirdi. Birde direk kendini anakarta saklayan modelleri varki en tehlikelileri. Herhangi bir virüs programı indirip 30 günlük deneme süresinden faydalanabilirsiniz. Kaspersky iyidir yıllarca ücretli olarak kullandım.

Windows 10 yeni yükledin anlaşılan. Windows'un yaklaşık 10 GB'a kadar güncellemesi mevcut onları indirmesi baya zaman alır. Windows update ye girip bunları kontrol edebilirsin. Ayriyetten windows sistem güncellemelerini kapatma özelliği yok bu yüzden windows sürekli güncel bir işletim sistemi uygulaması yaptığından haberin olmadan bir anda güncelleme işlemi başlayacaktır.

Teşekkürler Kaspersky ı en yakın zamanda deniyeceğim.

Windows update ayarlarından güncelleştirmeleri denetledim 'cihazınız güncel' yazısı beni karşıladı. Cevap yazıp yardımcı olmak istediğiniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…