Bilgisayar açılana kadar siyah ekran

Th3Ord3rr

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar ben geçen haftalarda bilgisayarımın birincil GPU olarak işlemcinin GPU'sunu kullandığını fark ettim. Bunu çözümü için ekran kartıma takmam gerekiyormuş. Sonra monitörüm sadece VGA çıkışlı olduğu için VGA to D-Port dönüştürücüsü aldım ekran kartına bağladım.
Ama beklemediğim bir şey oluştu. Bilgisayar daha geç açılıyor ve BIOS ekranına gitmek istediğimde ekran siyah ekran da kalıyor.
Bu sefer ekran kartımdan çıkardım kabloyu ve dönüştürücüsünü çıkarıp VGA'yı anakartıma tekrar taktığımda BIOS geldi.
Tekrar dönüştürücüyü ekran kartıma taktığımda ise BIOS içi Del tuşuna tıkladığımda ekran yine siyahta kaldı.
Ama birincil olarak ekran kartımı kullandığı görebiliyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem:
-Anakart: ASUS Prime A320M-R
-Ekran Kartı: ASUS Radeon RX560 4 GB
-HDD: Seagate 3.5 Inc 1 TB
-RAM: Corsair 8 GB DDR4 2400 MHz
-İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
-PSU: Corsair Builder VS550 550W

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel mi? BIOS güncel değilse, dahili ekran kartına kabloyu takıp BIOS güncelleyin önce. Ayrıca ekran kartına taktığınız o dönüştürücü problem de olabiliyor. HDMI girişi veya başka bir giriş varsa deneyip yazar mısınız?
Ekran kartımda sadece DVI D-port HDMI girişi var. BİOS güncel.
Ekran kartınızda HDMI varsa ve evde televizyonunuzda HDMI varsa takıp deneyin o halde.
Deneyeceğim.

Ekran kartınızda HDMI varsa ve evde televizyonunuzda HDMI varsa takıp deneyin o halde.
Televizyona HDMI kablosunu taktım diğer ucu da ekran kartında fakat BİOS yine açılmadı.
Benim eski TV BIOS'u bozuk açıyordu, uğraş et en sonunda TV'yi değiştirdim sorun eski TV'deymiş. O yüzden gerekirse TV'ye tak.
Taktım BİOS yine açılmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı