Bilgisayar açıldığı gibi BIOS'a atıyor

RyomenChishiya

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı açmıştım biraz gezindikten sonra bir anda dondu ve güç tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kaldım ve açtığımda sürekli BIOS menüsüne atıyor.

Boot sekmesinde Windows Boot Manager veya Windows'um kurulu SSD/HDD'nin en yukarıda secili olduguna emin misiniz?

Eğer işe yaramazsa ayarları resetleyin sagda solda bir yerde hangi F tuşu resetler yazar BIOS ekranında.

Boot sekmesinde Windows Boot Manager veya Windows'um kurulu ssd/hddnin en yukarıda secili olduguna emin misiniz?

Eğer işe yaramazsa ayarları resetleyin sagda solda bir yerde hangi F tuşu resetler yazar BIOS ekranında.

Böyle konulara açıkçası Fransız'ım ve dediklerinizi gram anlamıyorum.

1762445349763825276627191859733.jpg

17624453089541256579093318963402.jpg

Ama böyle bir şeyler var.

Nasıl yani birtanem?
M.2 veya ne kullanıyorsan BIOS'ta gözüküyor mu? ChatGPT'ye anakart modelin ile yaz depolamaların konumunu nasıl göreceğini tarif eder. Disk yanması veya yerinden oynamış olabilir. Daha önce başıma gelmişti aynı problem disk takılı olmasığına rağmen BIOS'ta gözükmüyordu. M.2yi söküp taktım düzeldi. Durduğu yerde nasıl çıksın diyebilirsin ben de aynı tepkiyi verdim olay başıma geldiğinde.

Böyle konulara açıkçası Fransız'ım ve dediklerinizi gram anlamıyorum.

Eki Görüntüle 2599449

Eki Görüntüle 2599448

Ama böyle bir şeyler var.
F2 basıp yes diyin sonra f10 ile kaydedip çıkın. Olmazsa f9 diyin f10 ile kaydedip çıkın. Olma ise yukarda boot sekmesine gelin orda boot option olarak 1 2 3 4 şeklinde sıralar olucak ilk sıradakine 1. Ye yani windows kurulu diskinizi veya windows boot manageri koymanız gerekmekte.

M.2 veya ne kullanıyorsan BIOS'ta gözüküyor mu? ChatGPT'ye anakart modelin ile yaz depolamaların konumunu nasıl göreceğini tarif eder. Disk yanması veya yerinden oynamış olabilir. Daha önce başıma gelmişti aynı problem disk takılı olmasığına rağmen BIOS'ta gözükmüyordu. M.2'yi söküp taktım düzeldi. Durduğu yerde nasıl çıksın diyebilirsin ben de aynı tepkiyi verdim olay başıma geldiğinde.

M.2 diye bir şey yok gösteriyor NVMe sekmesinde SATA portları da boş gösteriyor anlamadım.

M.2 veya ne kullanıyorsan BIOS'ta gözüküyor mu? ChatGPT'ye anakart modelin ile yaz depolamaların konumunu nasıl göreceğini tarif eder. Disk yanması veya yerinden oynamış olabilir. Daha önce başıma gelmişti aynı problem disk takılı olmasığına rağmen BIOS'ta gözükmüyordu. M.2yi söküp taktım düzeldi. Durduğu yerde nasıl çıksın diyebilirsin ben de aynı tepkiyi verdim olay başıma geldiğinde.
Elektronik aletler bi sök tak iyi gelebiliyor bazen ama ondan önce biosda ayarlar deneyebiliriz.

F2 basıp yes deyin sonra F10 ile kaydedip çıkın. Olmazsa F9 deyin F10 ile kaydedip çıkın. Olma ise yukarıda boot sekmesine gelin orada boot option olarak 1 2 3 4 şeklinde sıralar olacak ilk sıradakine 1. ye yani Windows kurulu diskinizi veya Windows Boot Manager'i koymanız gerekmekte.

Boot option priorities var ama CSM ve CSM16 ayarları var sıralama gibi bir şey yok açıkçası benmi aptalım anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı