Sistemi başlattığımda otomatik olarak dinoklafbzor.org sitesi açılıyor. Daha önce bu konuyu açanlar olmuş ama onlar bir şeyler indirmiş. Daha dün akşam bir şey yoktu, sabah açtığımda böyle bir şeyler karşılaştım. Girdiğim siteler hep belli. En son indirdiklerime bakıyorum hiçbir şey yok. Belki okulun ders notları ve sınav programı var. Durduk yere nasıl böyle bir şey olabilir ve çözüm önerisi verir misiniz?
ESET Çevrimiçi Tarayıcı ile bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları tarayın. Ücretsiz çevrimiçi virüs tarayıcımız her türlü virüsü bulabilir ve bilgisayararınızdan kaldırabilir.
Download Malwarebytes AdwCleaner 2025 for free to remove adware, bloatware, unwanted toolbars, and other potentially unwanted programs (PUPs) from your Windows PC. AdwCleaner destroys adware and restores your PC's performance.
Sistemi başlattığımda otomatik olarak dinoklafbzor.org sitesi açılıyor. Daha önce bu konuyu açanlar olmuş ama onlar bir şeyler indirmiş. Daha dün akşam bir şey yoktu, sabah açtığımda böyle bir şeyler karşılaştım. Girdiğim siteler hep belli. En son indirdiklerime bakıyorum hiçbir şey yok. Belki okulun ders notları ve sınav programı var. Durduk yere nasıl böyle bir şey olabilir ve çözüm önerisi verir misiniz?
Comodo HijackCleaner Malwarebytes AdwCleaner Malwarebytes Anti-Malware 2022 yılı için güncellenen bir rehber için karşınızdayım. Reklam zararlılarını temizlemek istiyorsanız rehberi okuyun. İyi forumlar :). 1) Comodo HijackCleaner Dosyayı indirin ve klasöre ayıklayın. 32-bit işletim...
Sistemi başlattığın anda otomatik olarak açılıyor ise muhtemelen sorununun sebebi zamanlanmış bir görevin çalışıyor olmasıdır. Çözmek için:
1. Windows ve rRtuşlarına bas ve açılan çalıştır penceresine taskschd.msc yaz.
2. Karşına gelen görev zamanlayıcısı penceresinden görev zamanayıcı kitaplığına tıkla.
3. Teker teker buradaki görevlere çift tıkla ve eylemler bölümündeki program başlatma bölümünde dinoklafbzor.org sitesini açanı bul.
4. Bulduğun görevi sağ tık yapıp sil.
Hocam kayıt defterine işliyordu sanırım bilgisayar açıldığında açılmasını onu da Windows'daki başlatma hizmetlerine ekliyordu yani kayıt defterinden kaldırdığınızda yine kendisi aynı dosyayı oluşturuyordu. Ben Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama yapmıştım ama sorunu kendim çözmüştüm. Sanırım benzeri bir reklam virüsü.
Sorunu tekrar yaşayacak kişiler için ek bilgilendirme:
Malwarebytes, ESET, Hitman.Pro, AdwCleaner dahil onlarca yazılım bu lanet zararlıyı tespit edemiyor ilginç şekilde. Çünkü zararlı gibi davranmıyor, bellekte zararsız bir tetikleyici işlem ile aktif duruyor, her başlangıca da bu siteyi atıyor.