Bilgisayar açıldığında PowerShell açılıyor

RubraDrago

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarı ilk açtığımda PowerShell sadece açılıp kapanıyordu çok hızlı bir şekilde. Bunun üzerine virüs taraması yaptım Windows güvenliği kısmından ayrıca Malwarebytes ile de tarama yaptım bulunan tehditleri sildim fakat şimdi de açılıyor fakat kapanmıyor geri (otomatik olarak yani. Elle kapatınca kapanıyor.) Görsel ekledim. Ayrıca CMD üzerinden scannow ile tarama yaptım bir adet hata buldu ve düzeltti fakat bu hala düzelmedi. Bunların da üzerine Windows Update yardımıyla sorunları düzelt seçeneği ile geçerli sürümü yeniden yükledim yine düzelmedi.

Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-24 132629.png
    81,9 KB · Görüntüleme: 120
  1. Başlangıç Programlarını Kontrol Etme: Görev Yöneticisi'ni açarak Başlangıç sekmesini kontrol edin. Orada PowerShell veya başka şüpheli uygulamaların etkin olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse devre dışı bırakın

2. Virüs Taraması Yapın: Bazen zararlı yazılımlar bu tür sorunlara neden olabilir. Kullandığınız antivirüs yazılımı ile tam bir tarama yaparak bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan arındırın. Bazı kullanıcılar, belirli virüsler ya da istenmeyen programların "PowerShell"i tetiklediğini fark etmişlerdir

3. PowerShell Scriptleri Engelleme: Eğer PowerShell’in belirli bir komut dosyasını çalıştırmaya çalıştığını fark ederseniz, bu dosyanın çalışmasını engelleyebilirsiniz. Bu, sorunun çözülmesine yardımcı olabilir, ancak neyin tetiklediğini bulmak için detaylı araştırma gerekebilir
Bu adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…