Bilgisayar açıldıktan sonra donma ve kitlenme sorunu

ayberkeren

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açılırken kendi kendine kitleniyor ve bilgisayar yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Araştırmalara göre işlemci sıcaklığı ve HDD performansı gibi etkenlerin sebep olduğunu öğrendim. Bunu engellemenin herhangi bir yolu yok mu?

İşin ilginç yani bu oyunlarda olmazken neden boşta 2-3 başta açılırken oluyor. Aşağıya Başlangıç etkin olan programları ekran görüntüsü olarak atıyorum.

Sorunun hiçbir yolunu bulamadım termal macunu yenileyeceğim.

İşlemci: FX-6100 3.3 Ghz (temel frekans değeri)
Soğutucu: Xigmatek APACHE IV-N
HDD: Western Digital 750 GB 7200 RPM 32 MB

Son düzenleyen: Moderatör:
Isındığına emin misiniz?

Daha önceden birçok konu açtım. İşlemcim ile ilgili bir problem var sanırım 52 dereceyi hiçbir zaman geçmiyor ne oyunda ne de boşta 52'nin altında oluyor 52'nin üstünde hiçbir zaman olmuyor. Çünkü 52 derece sonrasında termal soğutma için işlemci kullanım miktarı düşürülüyor. Ve FPS, performans kaybına yol açıyor.

@Cruslan @Recep Baltaş @Ali Güngör @BilgisayarKurdu

Bir virüs buna sebep olabilir.

Bilgisayarı birazdan sıfırlayacağım peki 1 sorun daha var. İşlemcimin maximum olarak tavsiye edilen ısı seviyesi 70 derece ancak Core Temp gibi programlarda bu miktar 52 zaten malum havalar sıcak boşta 50-60 olması lazım akabinde biraz yük altında siz düşünün sizce onu nasıl yapabilirim 52 dereceyi yükseltmenin yolu yok mu?

Resimlerden bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• aaa.png
    4 KB · Görüntüleme: 69
  • aaaaa.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 52
Bu tip kitlenmeler depolama birimlerinden kaynaklanır genelde, donanımsal sıkıntıları işaret eder.
RAM bellekler ile alakalı olsa mavi ekran alırdın mutlaka.

Ben zannediyorum ki HDD kaynaklı olsa gerek. Ne zaman satın aldınız HDD'yi? HD Tune ile sağlık - Bad Sentor testlerini yapıp sonuçları paylaşır mısın?

Sıcaklıklarla alakalı bir duruma benzemiyor ama AIDA64 ile test et; illa ki öğrenmek istiyorsan.
AIDA64 Stability Test Rehberi var forum içerisinde, aratıp teste sokarsan yük altındaki sıcaklıkları da görürsün; ama şikayetin sıcaklıklar ile pek uyuşmuyor açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…