Çözüldü Bilgisayar açıldıktan sonra kapanıp tekrar açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Bilgisayarı açıyorum, 1-2 saniye çalışıp kapanıyor ve 1-2 saniye kadar bekleyip kendiliğinden geri açılıyor. Bu böyle tekrar ediyor.

RAM'leri söküp taktım, fanın dönmesine engel bir şey yok. Kasadan gücü kesip açma tuşuna birkaç defa bastım, bir işe yaramadı.

Çözüm
@684918 @Coderman128 @Yener K. hocam RAM'leri çıkarıp kasayı çalıştırdım, haliyle monitöre görüntü gelmeden kasa çalıştı. 2×4GB RAM'im var. İkisini de sırayla yer değiştirerek denedim fakat ikisinde de kasa açılıp kapanıyor. Anakartın RAM slotu bozulmuş olabilir mi?

Sorunu buldum arkadaşlar. İşlemcinin üstündeki bir girişe takılı PSU kablosunun yandığını fark ettim. Kabloyu elimle çıkaramadım, penseyle dikkat ederek çıkarttım. Fakat resimden de anlaşılacağı üzere kablonun ucundaki 4 girişin 2'si eriyip anakartın üstünde kalmış. Onları da penseyle çıkarttım.

Kabloyu çıkarttıktan sonra bir de öyle çalıştırayım dedim, fan dönmedi. Kablo fanın kablosu değildi ama yine de fan dönmedi. Anakartta herhangi bir hasar var mı bilmiyorum, yeni PSU almam gerekiyor.
Aynı durum bende de oluyordu. Taşınabilir hard diskim arızalıymış. Cihazı çıkarınca düzeldi. Bir sürü nedenden dolayı olabiliyor bu durum yani. Tüm bağlantılarınızı kontrol edin.
Bilgisayarımda bir Windows'un kurulu olduğu SATA SSD bir de HDD mevcut. İkisini de sırayla çıkartıp denedim, durum hâlâ aynı.

@684918 @Coderman128 @Yener K. hocam RAM'leri çıkarıp kasayı çalıştırdım, haliyle monitöre görüntü gelmeden kasa çalıştı. 2×4GB RAM'im var. İkisini de sırayla yer değiştirerek denedim fakat ikisinde de kasa açılıp kapanıyor. Anakartın RAM slotu bozulmuş olabilir mi?

Sorunu buldum arkadaşlar. İşlemcinin üstündeki bir girişe takılı PSU kablosunun yandığını fark ettim. Kabloyu elimle çıkaramadım, penseyle dikkat ederek çıkarttım. Fakat resimden de anlaşılacağı üzere kablonun ucundaki 4 girişin 2'si eriyip anakartın üstünde kalmış. Onları da penseyle çıkarttım.

Kabloyu çıkarttıktan sonra bir de öyle çalıştırayım dedim, fan dönmedi. Kablo fanın kablosu değildi ama yine de fan dönmedi. Anakartta herhangi bir hasar var mı bilmiyorum, yeni PSU almam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20230911_122300_124.jpg
    IMG_20230911_122300_124.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20230911_122318_862.jpg
    IMG_20230911_122318_862.jpg
    112,9 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20230911-WA0012.jpg
    IMG-20230911-WA0012.jpg
    171,4 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20230911_123406_754.jpg
    IMG_20230911_123406_754.jpg
    76,2 KB · Görüntüleme: 185
Son düzenleme:
Çözüm
@684918 @Coderman128 @Yener K. hocam RAM'leri çıkarıp kasayı çalıştırdım, haliyle monitöre görüntü gelmeden kasa çalıştı. 2×4GB RAM'im var. İkisini de sırayla yer değiştirerek denedim fakat ikisinde de kasa açılıp kapanıyor. Anakartın RAM slotu bozulmuş olabilir.

Sorun çözülmüş bu mesajın önemi yok.

PSU kablolarını tahmin etmiştim ama ben düzgün takılmadığını düşünüyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı