Çözüldü Bilgisayar açılınca ağ konumu seçim ekranı çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İlk defa dün çıktı. "Ağ 2 ağı için konum seçin" diye bir ekran bilgisayarı açınca çıktı. Ev ağını seçmiştim. Daha önce böyle bir ekran çıkmıyordu onu da belirtmek isterim. Bugün açınca bu sefer de "Ağ 3 ağı için konum seçin" ekranı çıkıyor. Bilgisayarı açınca neden birdenbire böyle ekran çıkmaya başladı? Dün seçmeme rağmen bu sefer de 3'e bağlanmış. Modeme kablo ile bağlanıyorum. Bugüne kadar bilgisayarı açınca hiç böyle bir ekran ile karşılaşmamıştım. Neden böyle seçim ekranı çıkıyor?

ileride bağlanacağım tüm ağlara genel olarak davran ve bir daha sorma'yı seçip ev ağını seç.

@turkish fish Öyle yaptım da şimdi her bilgisayarı açtığımda ağ 4 - ağ 5 - ağ 6 diye gidecek mi bu? Kendi kendine neden ağ konumu sıfırlanmaya başladı ben onu anlamadım zaten başta. Sıfırlanıp tekrar bağlandığı için farklı konum seçtirtmeye çalışıyor da buna ney sebep oldu acaba? Hiçbir şey ellemedim PC'de.
Güncelleme:
Bilgisayarı ve modemi kapatıp açınca ev ağı yine ortak ağa dönüşmüş ve "ağ 4" olarak konumu değişmiş. Bir daha sorma seçeneğini seçtiğim için giriş ekranında sormadı ancak ağ konumları kapatıp açınca değişmeye devam ediyor.

Son düzenleme:

Senin için bir önemi yoksa gerek yok derim uğraşmana.

Eki Görüntüle 616190

Senin için bir önemi yoksa gerek yok derim uğraşmana.

Herhangi bir etkisi yok ama neden ayarlarım kaydedilmiyor onu anlamadım. Ev ağını seçiyorum, ağ konumunu ev olarak ayarlıyorum. Modemi kapatıp açınca isim yine ortak ağ olarak değişiyor ve konum ağ 2 olarak değişiyor. Bir daha açıp kapatınca ağ 3 olarak değişiyor. Hiçbir şeye herhangi bir etkisi olmasa da neden birdenbire böyle bir sorun yaşanmaya başladı en ufak bir fikrim yok. Bu yüzden canımı sıktı bu durum. İnternette aradım 1 kişi gördüm farklı bir sitede eski bir konu ve o da aynı şekilde ağ 2 ağ 3 olarak değişiyor sürekli yazmış ama düzgün cevap veren olmamış.

Aynı sorun bende de var ve canımı sıkmaya başladı. Yok mu bir çözümü olan. Arkadaş Windows 7 kullanıyor galiba ama ben Windows 10 kullanıyorum.

Aynı sorun bende de var ve canımı sıkmaya başladı. Yok mu bir çözümü olan? Arkadaş Windows 7 kullanıyor galiba ama ben Windows 10 kullanıyorum.

Bence Windows sürümüyle alakası yok. Önceden böyle bir sorun yoktu zaten. Bir anda birçok kişide bu sorunu görmeye başladım. İnternet servis sağlayıcı yüzünden olmuş olabilir çünkü modemi kapatıp açınca ağ adı değişiyor yani bilgisayar ile alakası yok. Çağrı merkezini arama hatasına düşmeye de gerek yok çünkü en basit sorunu bile çözemiyorlar bunu anlamaları mümkün değil. Böyle kaldık ve maalesef çare yok. Arada profilleri birleştiriyorum sayı 10'a ulaşmadan.

Şimdi düşününce bu sorun bende Türk Telekom'un verdiği TP-Link TD-W9970 modeminin 20.05.16.01006 firmware güncellemesini yüklememle başladı. Acaba bununla ilgili olabilir mi? Sen ne kullanıyorsun?

Evet, modemlerimiz aynı. Ben de kendim bir güncelleme yapmadım zaten. Modemin reset dümesinden resetlediğimde Türk Telekom otomatik bir şekilde güncelleme yapmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…