Çözüldü Bilgisayar açılınca BIOS sıfırlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HibrahimD

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım dünden beri Power tuşuna basıyorum 2 saniye çalışıyor, kapanıyor, 3-4 saniye sonra kendisini tekrar başlatıyor fakat BIOS'u sürekli sıfırlıyor açılışta. Bu arada işlemcim en fazla yükte 65 derece oluyor. İşlemci ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.

Çözüm
Advanced Memory Settings kısmına girin.

gigabyte ram frequency-1.png

XMP kapalı bir şekilde System Memory Multiplier şu anda Auto görünüyor. Orayı 32 yapın ve ayarları kaydedip çıkın. Eğer hata alırsanız yine aynı yeri 31 yaparak deneyin. 32 ve 31, 3200 ve 3100 MHz demek.

Eski bilgisarımda öyle bir seçenek yok.

BIOS pilinde sıkıntı olabilir her seferinde güç kesilip tekrar geldiğinden sıfırlanıyor belki.

Hangi marka pili önerirsin?
Arkadaşlar BIOS pilini ters takmışım yani pilin marka yazan yüzü bize doğru takacak şekilde takacakmışım. Sorun 1 hafta önce çözüldü buraya yazmayı unutmuşum.

XMP kapalı bir şekilde System Memory Multiplier şu anda Auto görünüyor. Orayı 32 yapın ve ayarları kaydedip çıkın. Eğer hata alırsanız yine aynı yeri 31 yaparak deneyin. 32 ve 31, 3200 ve 3100 MHz demek.

Eski bilgisarımda öyle bir seçenek yok.

BIOS pilinde sıkıntı olabilir her seferinde güç kesilip tekrar geldiğinden sıfırlanıyor belki.

Hangi marka pili önerirsin?
Arkadaşlar BIOS pilini ters takmışım yani pilin marka yazan yüzü bize doğru takacak şekilde takacakmışım. Sorun 1 hafta önce çözüldü buraya yazmayı unutmuşum.

Dosya Ekleri

• 1600158795690252774816.jpg
    1600158795690252774816.jpg
    168,2 KB · Görüntüleme: 72
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı