Bilgisayar açılınca siyah ekranda kalıyor

IGuard

Decapat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Bilgisayarı açtığımda siyah ekranda kalıyor.
Arkadaşlar sorunum bilgisayarı açarken yaklaşık 8-12 kere Power tuşuna bastıktan sonra açılıyor.
Yani basıyorum, fanlar dönüyor, her şey çalışıyor, ekrana görüntü gelmeden ekran kararıyor ve o ekranda kalıyor ta ki ben tekrar Power tuşuna basana kadar. Bir 5 kere böyle oluyor, daha sonra 6. basmamda filan görüntü de geliyor. Tekrar ekran kararıyor, o siyah erkanda kalıyor. Yine Power tuşuna basıyorum. 10-11. basışımda görüntüyle beraber bilgisayar açılacak konuma gelirken yine ekran kararıp o siyah ekranda kalıyor, tekrar Power tuşuna basıyorum mecbur olarak.
Ve en sonunda 12-13. basışımda bilgisayarım açılıyor.

Kısacası bastığım sayı ilerledikçe bilgisayar biraz daha açılmaya yaklaşıyor ve açılıyor.
Bu sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Acaba nedendir? Bilgisayar açıldıktan sonra reset attığımda bu sorun olmuyor. Ama kapattıktan sonra tekrar oluyor. Yaklaşık 5-6 dakika bilgisayarı açmak için uğraşıyorum.
Yardımcı olun arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

Monitöre giden güç kablosunun hasar alıp olmadığını kontrol edin. Tam güç alamıyorsa monitörde bu ve bunun gibi görüntü sorunlarının yaşanması muhtemeldir.

İkinci olarak monitöre bağladığınız görüntü kablosunun bağlı olduğu portu değiştirmeyi deneyin. Örneğin monitörde iki görüntü girişi varsa mevcut bağlı olan girişten farklı olana bağlamayı deneyin.

Eğer ki sorun çözülmediyse monitörü değiştirmek en mantıklısı olacaktır.

Hocam sorun kesin olarak ya monitör de ya da monitör adaptöründe çünkü. Yukarıda da söyledim 2 farklı TV de denedim TV'ler gayet sorunsuz şekilde çalışıyordu monitörde kullandığım HDMI kablosunu kullanarak yaptım yani HDMI kablosunda da sorun yok. Hata kesin olarak monitör adaptörü ya da monitör de hatalıdır hata.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı