Bilgisayar açılır açılmaz aşırı ısınıyor

Lhaewion

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Birkaç gün öncesine kadar sorun yoktu fakat son 2 gündür bilgisayar fazla ısınmaya başladı. Bu gün ise tuşuna bastığım anda içerisi cehennem sıcaklığına ulaşıyor ve windows yükleme ekranında kalıyor. Kasayı açıp baktığımda ise tüm parçalar aşırı ısınmış durumda. Kasayla hiç bir bağlantısı olmayan, tek bağlantısı kasaya vida ile tutturulmuş DVD writer bile nerdeyse el değilmeyecek sıcaklığa ulaşmış. Sizce sorun neyden kaynaklanıyordur?

Not: Bilgisayar 10 yıllık. Daha önce ekran kartı bozuldu 4-5 yıl önce onu değiştirdim. PSU bozuldu 4 ay önce onu değiştirdim. Bence ömrü bitmiş bir bilgisayar ama yine de size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunu için kasayı açıp toz temizliği yapacak ve işlemcinin termal macununu değiştireceksiniz.
Zaten her hafta açıp düzenli olarak temizliyorum sadece CPU değil, kasa içerisindeki her şey ısınıyor.

Zaten her hafta açıp düzenli olarak temizliyorum sadece CPU değil, kasa içerisindeki her şey ısınıyor.
Öne havayı içeri alacak şekilde bir fan, arkaya da dışarı atacak şekilde bir fan takın. Fakat o kadar ısınmadı akıl işi değil.

Öne havayı içeri alacak şekilde bir fan, arkaya da dışarı atacak şekilde bir fan takın. Fakat o kadar ısınmadı akıl işi değil.
2 fan bulunmakta havasız kaldığını düşündüğüm için masanın üstüne koydum yan kapağı açık şekilde denedim sonuç aynı.

2 fan bulunmakta havasız kaldığını düşündüğüm için masanın üstüne koydum yan kapağı açık şekilde denedim sonuç aynı.
İşlemci ekran kartı ve HDD sıcaklıklarını paylaşabilir misiniz? (Yükteyken)

İşlemci ekran kartı ve HDD sıcaklıklarını paylaşabilir misiniz? (Yükteyken)
Konuyu tam okumadınız galiba. Bilgisayar yükleme ekranında kalıyor, çok nadir açılıyor hiç birşey açık değilken CPU, RAM ve HDD kullanımları %100 gözüküyor sonra otomatik restart. Bu sebeple ölçemem.

Haklısınız, o kısma dikkat etmedim. Büyük ihtimalle sisteminiz uğraşmaya değmeyecek kadar düşüktür on senelik olduğuna göre. Dahili grafik varsa işlemcide ekran kartını söküp bağlayın ve format atmaya çalışın belki zararlı bir yazılım vardır.

Farklı bir HDD de denemeye çalıştım donuyor sıcaklıktan galiba format atamadım. Başka bir pc den HDD ye format atıp taktım yine nafile.

Farklı bir HDD de denemeye çalıştım donuyor sıcaklıktan galiba format atamadım. Başka bir pc den HDD ye format atıp taktım yine nafile.
Hiç uğraşmayın bence, ne kadar uğraşırsanız uğraşın zaman ve para kaybı olur. Komple yeni bir sisteme geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…