Bilgisayarın açma tuşuna bastıktan itibaren turuncu renkli DRAM ışığı 10sn boyunca yanıyor, sonra söner sönmez kırmızı renkli CPU LED'i 3sn boyunca yanıyor, CPU LED'i söner sönmez beyaz renkli VGA LED'i 1-2sn yanıyor, VGA LED'i söner sönmez yeşil renkli boot LED'i 1sn yanıyor ve sistem açılıyor. Bu da bilgisayarımın toplamda yaklaşık 16sn geç açılmasına sebeiyet veriyor ki bu durum canımı sıkıyor. Acaba bilgisayarı toplarken bir kabloyu yanlış yere mi taktım diye düşünüyorum, bulamadım. RAM'leri tek olarak taktım durum aynı. BIOS'u 2-3 hafta önce güncelleştirdim düzelmedi. Ne yapmalıyım?
PC Parçaları:
AMD Ryzen 9 7900x3D 4.40 GHz 12 Çekirdek 128MB AM5 5nm İşlemci
Corsair 32 GB(2x16 GB) Vengeance RGB 5600MHz CL36 DDR5 AMD EXPO RAM
ASUS TUF Gaming X670E-Plus Wi-Fi 6400MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 ATX Anakart
XFX Speedster MERC 319 RX 6900 XT Black Gaming Ekran Kartı
DeepCool CH510 Mesh Digital Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
DeepCool 850W PM850D 80+ Gold Güç Kaynağı
DeepCool LS520 ARGB 240 mm Intel-(1700p)AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Konuyu açtıktan sonra BIOS Update yaptım. Şu anda bilgisayar açılırken biraz daha hızlandı. 1sn DRAM LED'i yanıyor, 2sn CPU LED'i yanıyor. Sonra sistem açılıyor. Sanırım AM5 platfomu henüz yeni bir platform olduğundan, düzenli olarak BIOS Update yaparak sistem parçaları kendi arasında daha stabil çalışmaya devam edecektir.
Yani önerim AM5 Platformu kullanıcısıysanız BIOS Update'lerinizi düzenli olarak Update yapmanız.