Bilgisayar açılırken bazen BitLocker anahtarı istiyor

Daiquiri

Hectopat
En son geçen sene olmuştu. Bir de az önce bilgisayarı açarken oldu. Bilgisayarı açarken BitLocker anahtarı girmemi isteyen bir ekran çıktı karşıma. Kapatma tuşuna uzun basıp kapattım ve bilgisayarı yeniden açtım. Bu sefer BitLocker anahtarı istemeden açıldı bilgisayar. Bunun sebebi ne olabilir ve çözümü nedir? Sürekli olan bir durum değil.

BitLocker kilidi bildiğim kadarıyla diskinizi normal açılışlar haricinde tüm dış etkenlere karşı korumayı yani “harddiskinizden izinsiz bilgi çalmayı engellemek” amacıyla açılıyor. Laptop cihazları haricinde evinizde sizden izinsiz USB bellek ile diskinizden bilgi araklayacak birileri yoksa açmanız gerekmiyor hatta bazen BitLocker kilidi yazma okuma hızlarını bile düşürebiliyor.

Sürekli olan bir durum olmaması herhangi bir virüs olmadığı anlamına geliyor, siber güvenlik olarak bende zaten hiçkimsenin cihazınıza doğrudan kurulduktan sonra uzaktan erişimle tekrar BitLocker kilidi isteyeceğini de sanmıyorum. WhatsApp'ta da benzer bir şekilde aylık veya haftalık varsa uygulama şifrenizi soruyor. Android'de ise çok parmak iziyle art arda giriş yaparsanız arada sizden şifrenizi istiyor. Normal bir durumdur diye düşünüyorum ama yeniden başlatınca geçmesi garipmiş :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı