Bilgisayar açılırken çıkan American Megatrends yazısı nedir?

• Konuyu başlatan Harbi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 12.605

Harbi

Hectopat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Makine,Cnc🤖
Oyun oynarken kulaklığı unutup ayağı kalktım ayağıma çarptı kablosu bilgisayar hafif sallandı ve ekran aniden dondu. Alt F4, CTRL alt del gibi şeyler çalışmadı. Fişini çektim taktım normal açılırken ekranda American Megatrends yazısı çıkıp gitti, normal açıldı sonra. Nedir bu şey?

Büyük ihtimal bir parça çıkıp geri girdi, birden fazla RAM çubuğu varsa biri çıkmış olabilir, bu yüzden konfigürasyon değişimi bilgisi verdi. Bilgisayar parçalarını tam oturtun.

Anakart saat pili bitince de çıkabilir, ama bilgisayar donduğuna göre parçalardan biri çıkmıştır.

Donanımda bir sorun falan olduğu zaman o ekran post ekranını sana gösteren yer. Aynı zamanda BIOS yazılımı üreten bir firma.

Normalde post ekranı sana gözükmez, bir hata olduğu zaman sana gösterir. Sistem sorunsuz açılıyor ise sorun yok. Yine de prime 95 ile işlemci testi, hdd testi, ve ram testi yapabilirsin. Her ne kadar gereksiz bulsam da.

Ne yazdığına bağlı, şu an anormallik yoksa umursamayın bence. Bir daha çıkarsa çıkan hatanın yazısı vardır, onu yazarsanız anlarsınız.

American Megatrends Inc. (AMI) olarak geçeri. Muhtemelen anakartınızın BIOS sistemini üreten yazılım şirketi. Herhangi bir hata almadığınız ve o ekranda takılı kalmıyorsa cihazınız gayet normaldir çıkması.

American Megatrends ınc. (AMI) olarak geçeri. Muhtemelen anakartınızın BIOS sistemini üreten yazılım şirketi. Herhangi bir hata almadığınız ve o ekranda takılı kalmıyorsa cihazınız gayet normaldir çıkması.

Hocam bir sorum var. Sınıfta bu ekran geliyordu bioasa girip tahtayı açıyordum. Bunun kısa bir yolu var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı