Bilgisayar açılırken dalgalanma sorunu

Oguzhan1967

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaş biraz değişik bir sorun olduğunu düşüyorum çünkü ilk defa başıma geliyor. Windows 8 işletim sistemi kullanıyorum şuan ve bilgisayar açarken anakartın olduğu ilk sayfa açılıyor. Windows 8 logosu bu ekran da dönüyor ve bilgisayar bu şekilde açılıyor. Bunun yanına masaüstü gelene kadar ekran da dalgalamalar oluyor.

Ekran kartı Asus r9 270x 2 gb 256 bit, kullandığım monitör 720p vga çıkışlı. Ben vga'yı dvı'a dönüştürüp ekrana o şekilde görüntü veriyorum çünkü ekran kartı vga desteği yok. Sadece dvı ve hdmı desteği var.

Ben ekran kartında bir sorun olup olmadığını test ettim. Ekran kartını çıkartıp anakartın vga'sına bağladım aynı sorun devam etti. Bunun harince önerisi olan varsa memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet uefi bios kullanıyorum. Ana kartım msi z97 mate. Şuan son bios son sürüm ekran da dalgalanmalarda oluyor. Bir yerde bir sorun var ama nerde çözemedim. Ana kart açılıyor diyelim win 8 logosu hiç görünmüyor bile ana kartın üstünde o dönen dönüyor. Bir bozukluk var yani bu normal değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dijital veri yolu kullanan (HDMI DV-I) bir monitör ile test eder misin?
Analog veri yolunda dalgalanma gibi sıkıntılar sıkça yaşanıyor.

DV-I dönüştürücü kullandığın zaman veri yolun hala analog olarak kalır, DV-I dönüştürücü sadece portların fiziksel olarak uyumlu olmasına olanak sağlar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı