Çözüldü Bilgisayar açılırken DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

SilkRoad

Kilopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1xXoeQU0X65zeAQEt36dZ7yqfBSjrkb7V/view?usp=sharing
RAM
32 gb ddr5
Ekran kartı
rtx 4080
Anakart
Gigabyte b650m gaming x ax
İşlemci
ryzen 7 7700x
Merhaba, bilgisayar açılışta DPC_WATCHDOG_VIOLATION mavi ekran hatası veriyor. Bu hatayı 1-2 ay önce de almıştım, BIOS'u güncellemiştim düzeldi, şimdi yine tekrardan olmaya başladı. Bir de küçük bir detay vereyim, bilgisayar açıkken yeniden başlat dersem mavi ekran vermeden direkt açılıyor ama PC'yi full kapatıp açarsam mavi ekran veriyor, sonra açılıyor garip bir şekilde. Bir de aklıma takılan bir konu var, geçen evde sigorta atmıştı ve bilgisayardan garip cızırtılar geldi hemen fişini çekmiştim. Yanık kokusu vesaire de yoktu ve bilgisayar normal açıldı, çalışıyor bir sıkıntı yok onda, ama bununla alakalı bir sorun olabilir mi acaba? Minidump dosyalarını ekliyorum, bir tanesi eski olan dump dosyası diğer 3'ü güncel dosyalar. Tarihlerden anlarsınız zaten. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Minidump dosyaları: Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun asıl SSD'de görünüyor ama başka şeyler de görünüyor, anlattığınız olay bi' düşündürmedi değil. Bakalım...

BIOS'ta hiç ayar yapmış mıydınız, RAID cart curt? Kaspersky'yi şimdilik kaldırın. BIOS güncelleyin, yine outdated kalmış:

Şunu da kurun, zararı yok:

Wi-Fi zımbırtısını kullanıyorsanız onunkini de güncelleyin sürücü sayfasından.

Sonra ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp verdiğimi kurun:

Biliyorum çok fazla işlem var ama bir sürü sürücüde sıkıntı var gibi görünüyordu. Bence donanımsal sorun yoksa BIOS güncellemesi sonrası çözülecek zaten, donanımsal bir şey varsa da SSD'de var gibi geliyor. Bakacağız. SSD modeli neydi bu arada?
Sorun asıl SSD'de görünüyor ama başka şeyler de görünüyor, anlattığınız olay bi' düşündürmedi değil. Bakalım...

BIOS'ta hiç ayar yapmış mıydınız, RAID cart curt? Kaspersky'yi şimdilik kaldırın. BIOS güncelleyin, yine outdated kalmış:

Şunu da kurun, zararı yok:

Wi-Fi zımbırtısını kullanıyorsanız onunkini de güncelleyin sürücü sayfasından.

Sonra ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp verdiğimi kurun:

Biliyorum çok fazla işlem var ama bir sürü sürücüde sıkıntı var gibi görünüyordu. Bence donanımsal sorun yoksa BIOS güncellemesi sonrası çözülecek zaten, donanımsal bir şey varsa da SSD'de var gibi geliyor. Bakacağız. SSD modeli neydi bu arada?

Çözüm

Hocam cevabın için teşekkürler. BIOS'u tekrar kontrol ettim dediğiniz gibi yeni sürüm çıkmış yine onu güncelleyince düzeldi. Bu arada BIOS'da PC'yi ilk topladığımda işlemci ile ilgili ayarlar yapmıştım ama ne yaptığımı pek hatırlamıyorum ama voltajla alakalı ayarlardı sanırım, çünkü sıvı soğutucu olmasına rağmen çok ısınıyordu ve yaptığım ayarlardan sonra daha az ısınıyordu ve daha performanslı çalışıyordu. 2 tane M.2 SSD var PC'de. Sistemin kurulu olduğu SSD modeli: Kingston SFYRD2000G 2TB, yerel disk D'de kullandığım da şu: Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB. Bakalım yine sorun devam ederse dediklerinizi uygulayacağım ama şimdilik sorun çıkmazsa eğer uygulamaya gerek yok sanırım. Tekrardan uğraşıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…