Bilgisayar açılırken egzoz fanı sürtüyor

Kuru kuru

Hectopat
Birkaç ay önce bu sorunu yaşamaya başladım. Neden sürtüyor anlam veremiyorum. Temizlik yaptığımda kısa süreliğine geçiyordu ama artık oda işe yaramıyor ve en kötüsü fan orada durdukça bilgisayar açılırken zamanla daha fazla sürtünüp daha fazla ses çıkarmaya başladı. Çıkarmak zorunda kaldım. Bilgisayarı bir süre kullandıktan sonra kısa sürede yeniden başlatınca sürtmüyor ama uzun süre bilgisayarı açmadığımda sürtüyor. Egzoz fan olmadığı için oyunda iken PC'nin içerisinde sıcak hava birikiyor ve PC'nin ısınmasına sebep oluyorlar. Elimde param ve sürtünme sesinin videosu yok. Ne yapmalıyım?

Sorunun tamamen egzoz fanından olduğundan emin misiniz? Daha çok işlemci fanında olur bu sorun. Eminseniz tamamen uygun montelendiğinden emin olun. Çoğu ihtimal belli bir RPM gücüne çıkınca sabitlemelerden dolayı oynama yapıyor.

Hocam egzoz fanını çıkardığımda işlemci fanından sürtünme sesi gelmişti ama diğer seferki açtığımda ses gelmedi
Berkide bu ses fanın yağı bittiği içindir? Fan kaç yıllık? Ayrıca fanın bobinleri yanmış olabilir. @Yener K. hocam rahatsız ettim ama bakabilir misiniz?

Yıl bile olmadı. Biraz ucuz bir fan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…