Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastım ve basmamla beraber hafif bir patlama sesi çıktı. Normalde kasa önünde kart okuyucusunun ışığı yanıyordu. Bu sesten sonra ışığın yanmadığını fark ettim. Güç kaynağını söküp kısa devre ile çalıştırmayı denedim (Siyah ve yeşil kabloyu birbiri ile temas ettirdim.) ama hiçbir türlü çalıştıramadım. Sorun sizce güç kaynağından mı kaynaklı? Güç kaynağının içerisinde 2 adet büyük siyah kondansatör var. Bunlardan birisinin tepe kısmı diğerine göre biraz şiş durumda. Herhangi bir oynama söz konusu değil. 4 yıldır kullanmaktaydım. Ömrü bu kadarmış. Bu olaylar olmadan önce zaten ara sıra bilgisayar yük altında olsun veya olmasın kendiliğinden kapanıp yeniden açılıyordu.
Almışken 550 600w al ki ilerde yeni sistem dizecek olursan elinde güzel bi PSU olsun vatanda Zalman yada Corsair markalara bak 80+ sertifakasi olmasına dikkat et ben Zalman kullanıyorum çok memnunum.
Eger güç kaynağının tasiyamayacagi kadar yüksek güç tuketen bileşenleri seçerseniz bu tarz şeyler normal. Bende de 7 senedir kullandığım Everest'in dandik bir PSU'su var. Gürültülü ama çalısiyor. Arkadaşlar gereğini söylemiş yeni bir PSU edinin.
"Güç kaynağına verdiğiniz paradan çok kısmayın", "Everest, Frisby, PowerBoost gibi dandik markaları kesinlikle almayın" diye boşuna söylemiyoruz ki. Geçmiş olsun.