Bilgisayar açılırken "Press ESC in 1 seconds to skip startup.nsh" ekranı geliyor

Dello

Hectopat
Arkadaşlar Technopat’ın videolarını izleyerek yeni bilgisayarımı kurdum fakat bu hatayı alıyorum biraz araştırdım exit yazıp çıkınca bilgisayara girebiliyorum yardımcı olabilecek var mı?

FD2EE5CB-7F11-4D47-86FA-3A456D133D1F.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım UEFI kurulum yapmadan UEFI Boot yapmaya çalışıyorsunuz. BIOS'a girip Boot seçeneklerinden Hard disk/SSD ilk sıraya almayı deneyin, ayarları kaydedip çıkın. Eğer olmazsa BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmeniz sorunu çözebilir. Kaydetme seçeneklerinde Restore Defaults(Fabrika ayarlarına geri döndür) gibi bir seçenek olması gerekir. Bunu deneyin veya en basit şekilde bilgisayarınızı kapatın, fişten çekin, BIOS pilini çıkarın ve 10 dakika bekleyin. Sonrasında takın ve bilgisayarınızı çalıştırın.

Son düzenleme:
Sistem bilgilerini belirt. Kurduğun OS'u ve Windows10 ise sürümünüde söyle.

MSI GL75 9SD
Windows'u da bu linkten indirdim.
Sanırım UEFI kurulum yapmadan UEFI Boot yapmaya çalışıyorsunuz. BIOS'a girip Boot seçeneklerinden hard diski ilk sıraya almayı deneyin, ayarları kaydedip çıkın. Eğer olmazsa BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmeniz sorunu çözebilir. Kaydetme seçeneklerinde restore defaults(fabrika ayarlarına geri döndür) gibi bir seçenek olması gerekir. Bunu deneyin veya en basit şekilde bilgisayarınızı kapatın, fişten çekin, BIOS pilini çıkarın ve 10 dakika bekleyin. Sonrasında takın ve bilgisayarınızı çalıştırın.

Daha önce dediğiniz gibi SSD'yi Boot#1'e aldım fakat o fabrika ayarı mevzusunu hala bulamadım load default yapıyorum o da çözmüyor. Pili de çıkarmak istemiyorum bilgisayarı alalı daha 1 saat oldu :)
Arkadaşlar Windows'u baştan kurdum en son 10 snden geri sayarken USB'yi çektim şu an normal gibi 2-3 defa tekrar başlattım sorun yok gözüküyor eğer olursa yazarım yine teşekkürler yardımınız için.

Son düzenleme:
Aynı sorun bende oldu bende ilk başta exit yazınca da bir şey olmuyordu sonradan exit yazarak bir şekilde açtım ama yendiden başlatta yine aynı sorunla karşılaşıyorum ya da kapat açta güncellemeleri falan yaptım bir daha kurmak istersem basıl kuracağım yardımcı olur musunuz?

Aynısı kuzenime oldu tamamen HDD sorunu
kod falan vermişlerdi denedim çözüm olmadı kasayı açıp HDD ellediğimde hiç çalışıyormuş gibi gelmedi ses veya titreşim yoktu bağlantılarını söküp tekrar takıp PC'ye start verdiğimde HDD den ses gelmeye ve çalışmaya başladı sonucunda PC açıldı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı