Bilgisayar açılırken "reboot or insert please press any key" hatası

Fatihho0

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Bu sıralarda her seferinde olmasa da sıklıkla bilgisayar açılırken başlıkta bahsettiğim hatayı alıyorum. Hangi tuşa basarsam basayım hata tekrarlıyor. Anca bilgisayarı açarken boot menüsüne girip 1. sıraya SSD'yi alınca düzeliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? (Windows SSD içinde kurulu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selamlar. Bu sıralarda her seferinde olmasa da sıklıkla bilgisayar açılırken başlıkta bahsettiğim hatayı alıyorum. Hangi tuşa basarsam basayım hata tekrarlıyor. Anca bilgisayarı açarken boot menüsüne girip 1. sıraya SSD'yi alınca düzeliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? (Windows SSD içinde kurulu)

BIOS'tan SSD'yi 1'inci sıraya al kaydet hep 1'inci sırada kalır.

BIOS'tan SSD'yi 1'inci sıraya al kaydet hep 1'inci sırada kalır.

UEFI kurulu sistemlerde ilk sıraya Windows Boot Manager alınır.

Eğer bu sorun son zamanlarda başladı ise SSD veya BIOS hazır olamıyor olabilir. Boot menüsüne girmen sisteme biraz daha zaman kazandırıyor olabilir SSD'yi tanıması için.

BIOS ve SSD Firmware güncelleme öneririm. Tabi BIOS Boot kısmında da dediğim gibi UEFI ise Windows Boot Manager, Legacy ise SSD ilk sırada olmalı.

Son düzenleme:
Yaptığını belirtmiş zaten.
@Fatihho0 Anakart ve SSD marka model nedir? BIOS pili ile alakalı bir durumdur belki.
Anakart modelimi hatırlamıyorum ama SSD modelim Toshiba 240GB.
UEFI kurulu sistemlerde ilk sıraya Windows Boot Manager alınır.

Eğer bu sorun son zamanlarda başladı ise SSD veya BIOS hazır olamıyor olabilir. Boot menüsüne girmen sisteme biraz daha zaman kazandırıyor olabilir SSD'yi tanıması için.

BIOS ve SSD Firmware güncelleme öneririm. Tabi BIOS Boot kısmında da dediğim gibi UEFI ise Windows Boot Manager, Legacy ise SSD ilk sırada olmalı.
BIOS Ayarlarından Legacy seçeneğini seçip SSD'yi 1. sıraya alsam sorunum çözülebilir mi?

BIOS Ayarlarından Legacy seçeneğini seçip SSD'yi 1. sıraya alsam sorunum çözülebilir mi?
Eğer sistem Legacy ise çözülür. UEFI ise çözülmez ki sanırım UEFI kurulum.

Ssitem açılınca bunu Disk Yönetimi altından öğrenebilirsin. EFI bölümü varsa UEFI kurulumdur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı