Bilgisayar açılırken "scanning and repairing Drive (C:)" hatası

thxx

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2019
Mesajlar
270
Çözümler
2
Yaklaşık 1 ay önce Samsung 970 EVO Plus SSD taktım. Bugün bilgisayarı açtığımda BIOS ekranında bu hata ile karşılaştım. Çok bekletmeden bilgisayarı açtı ve sonrasında sürücü hatası verip bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi. Yeniden başlattığımda BIOS'ta yine aynı hatayı aldım fakat bu sefer sürücü hatası vermedi. Forumda bir çözüm buldum. (CMD'yi yönetici olarak başlatıp chkntfs /x C: Yazdım) bu çözümü uyguladığımda hata gitti. Aslında sormak istediğim şey sorunun çözümünden çok sebebinin ne olduğu. Yazıyı BIOS'tan götürdükten sonra acaba SSD'de mi bir problem var diye merak ettim ve Hard Disk Sentinel programı ile SSD'yi kontrol ettim. Sağlık ve performans ikisi de %100 gösteriyor. Bu hatanın sebebi nedir? Yapmam gereken başka bir şey var mı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. İyi günler.
 
CMD üzerinden girdiğiniz komut önyükleme esnasında yaşadığınız o taramayı iptal etmek için kullanılıyor. Eğer gerekli taramaları yaptıysanız ve kullanım esnasında bir hata ya da size ters gelen bir durum yoksa bence bir sıkıntı yok gibi. Bu tarama işlemini tam olarak yapıp tamamlamasını istiyorsanız, chkdsk C: /r /f komutunu kullanabilirsiniz. Yeniden başlatma sonrası devreye girecektir.
 
Hocam bu bahsettiğiniz komut ne işe yarıyor ?
 
S basıp geçebiliyorsun o taramayı.
 
Şu an için bir aksaklık yok sistemde. Mesajlarınız için teşekkürler
 
Arada buga girip her bootta çıkabiliyor. Chkdsk /f yapıp tarama bitince de düzelmezse regedit ile kaynaklı ayarı vardı başına gelen olursa atarım.
 
Arada buga girip her bootta çıkabiliyor. Chkdsk /f yapıp tarama bitince de düzelmezse Regedit ile kaynaklı ayarı vardı başına gelen olursa atarım.

Hocam bende oluyor Windows Update'den sonra olmaya başladı W11 kullanıyorum ve istisnasız olarak bilgisayarı her kapatıp açtığımda.

"scanning and repairing Drive (C"​

Yazıyor ve 10 saniye bekle ya da bir tuşa basarak geç diyor. Beklesem de geçsem de her seferinde bu çıkmaya devam ediyor. Nasıl çözebilirim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…