Bilgisayar açılırken siyah ekran ile açılıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde MSI H97 Gaming 3 anakartı var. Eski monitör ile her bilgisayarı açtığımda anakartın logosu ve BIOS kısımları da onunla birlikte ekrana geliyordu. Yeni monitör ve ekran kartını taktıktan sonra açılırken 1-2 dakika siyah ekranda bekletip direkt masaüstüne atıyor. Benim için büyük bir sıkıntı değildi ama SSD aldığım için bilgisayara format atmalıyım fakat bu siyah ekran olayı yüzünden BIOS'a giremiyorum. MSI Fast Boot ile BIOS'a girmeye çalıştım 1-2 ay önce girebiliyordum ama şu an o da olmuyor. Masaüstü hariç ekran hep siyah ekranda yani. Şimdi ben bu şekilde nasıl format atıcam? Nasıl bu 1-2 dakika süren siyah ekranı sıkıntısını çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızı çıkartıp bilgisayarı açın. Ilk güç geldiğinde BIOS tuşuna basın gerekli ayarları yapabiliyor musunuz bir bakın. Eğer bu durumda yapılabilirse BIOS güncellemesi yapmalısınız.

Yeni monitör, ekran kartı modeli nedir ve monitör ekran kartına hangi kablo ile bağlı?
R9 380 ve viewsonic 2458. Hdmı ile bağlı hocam. Fakat bugün ekran kartini çıkartıp onboard şeklinde açılış yaptım. O şekilde yapinca anakart logosu geldi format atabildim ama ben yine de normal ekran kartini taktiğim zaman da o logonun olmasini istiyorum. Sıkıntı ekran kartinda mi?

Ekran kartınızı çıkartıp bilgisayarı açın. Ilk güç geldiğinde BIOS tuşuna basın gerekli ayarları yapabiliyor musunuz bir bakın. Eğer bu durumda yapılabilirse BIOS güncellemesi yapmalısınız.
Dediğiniz gibi yapinca oldu evet onboard şekilde ekrana anakart logosu ve bios geliyor. Ama bios şuan güncel normal ekran kartini takinca maalesef biosa giremiyorum siyah ekran veriyor

Dediğiniz gibi yapinca oldu evet onboard şekilde ekrana anakart logosu ve bios geliyor. Ama bios şuan güncel normal ekran kartini takinca maalesef biosa giremiyorum siyah ekran veriyor
Sanırım sıkıntı ekran kartında. Acaba hiç üstünde güç girişi var mı? Acaba onu takmadığınız icin bir problem yaşıyor olabilir misiniz? Suan ya ekran kartında bir sıkıntı var ya da güç girişi takılmadıgı için çalışmıyor.

Sanırım sıkıntı ekran kartında. Acaba hiç üstünde güç girişi var mı? Acaba onu takmadığınız icin bir problem yaşıyor olabilir misiniz? Suan ya ekran kartında bir sıkıntı var ya da güç girişi takılmadıgı için çalışmıyor.
Hocam pinleri dışında başka güç girişi var mi bilemiyorum. Eve gidince kurcalayagim biraz. Ama performans olarak bir sıkıntı yok kartta. Çalışıyor yani ama windows başlarken anakart logosunu bios ekranini vermiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı