Bilgisayar Açılışta Kapanma Problemi

Saydek34

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 aydır, sonradan gelişen bir problemimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bilgisayarım ilk açılışta BİOS ekranında yükleme sırasında kendiliğinden kapanıyor, bilgisayarı yeniden başlattığımda ise normal açılıyor. Isı değerleri işlemci boşta 28 derece, anakart 27 derece civarında seyiriyor. Termal macunumu yeniledim, işlemci soğutucusunun tam oturduğuna eminim. Driver durumum güncel, BİOS güncel, RAM tekrar çıkartıp taktım, güç kaynağımda bir problem olsa ikinci açılışta stabil çalışacağını düşünmüyorum ama aklıma da başka bir şey gelmiyor. Yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence fanını işlemcini söküp temizleyip işlemleri tekrar yap. Macunu da fazla sürmemeye dikkat et derim. Bende de macun İntel kullnadığımda fazla olunca garip şeyler olabiliyordu. Bence dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağındada olabilir sorun.

Bence fanını işlemci söküp temizleyip işlemleri tekrar yap. Macunu da fazla sürmemeye dikkat et derim. Bende de macun İntel kullnadığımda fazla olunca garip şeyler olabiliyordu. Bence dene.
Orta derece katmanda sürdüm aslında, işlemci soğutucu sıvı olduğu için fanlar kasanın üst bölmesinde çok toz, kir alacak bir bölgede değiller gibi yinede onları da temizledim, acaba farklı macunla mı denesem problem macunda olabilir mi?
Güç kaynağındada olabilir sorun.
Bende ilk düşündüğümde sorunun güç kaynağı olabileceğini zannettim ama o zamanda ikinci açılışta stabil çalışmazdı diye düşünüyorum.

Başka bir güç kaynağıyla deneyebilirmisiniz? İmkanınız varsa tabi.

Emin değilim elbette ama denemeni ve sonucu görmeni tavsiye ederim düzelmezse farklı bir neden aramaya koyulabilrisin. Güç kaynağıyla ilgili de garip mantık zorlayan hatalar olabiliyor. Mesela bendeki bilgisayar elektrik kesildiğinde ve bir süre sonra geldiğinde bilgisayarı açınca sigortaları attırıyordu. Şu an olmuyor ama ilk zamanlar çok sık olmuştu. Yine olur mu bilmiyorum. Belki elektriksel bir sorun da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…