Bilgisayar açılıyor ama çalışmıyor

isimbulamiyorum

Kilopat
RAM
Hyperx Predator 2x8 3000MHz CL15
Ekran kartı
MSI GAMING X GTX1060 6GB
Anakart
ASUS TUF B450 PLUS
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarı başlatıyorum ama açılmıyor. Ekran kartı ışıkları ve anakartın ışıkları yanıyor ama CPU fanı hariç bilgisayardaki fanlar dönmüyor. Ekran gelmiyor. Normalde mavi Windows logosuna gelince klavye ışıkları yanmaya başlıyordu şu an ekran gelmediği için göremiyorum. Ama klavye ışıkları da yanmıyor. Bilgisayarın açma/kapama tuşuna basınca bilgisayar kapanmıyor öyle bir sorunda var. RAM'leri çıkartıp taktım çözülmedi. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Aklıma PSU geliyor. Zalman 500W PSU vardı yaklaşık 5-6 yıllık. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Bilgisayarı açma kapama tuşundan başka şekilde açamayacağına göre tuşta bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Senin de dediğin gibi PSU dan gelen kablolara bak. Onlarla alakalı bir arıza olabilir. Sorun sen bilgisayarı temizledikten veya herhangi bir işlemden dolayı içini açıp kurcalamandan sonra mı oldu yoksa sıradan bir günde açarken mi?

Bilgisayarı açma kapama tuşundan başka şekilde açamayacağına göre tuşta bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Senin de dediğin gibi PSU'dan gelen kablolara bak. Onlarla alakalı bir arıza olabilir. Sorun sen bilgisayarı temizledikten veya herhangi bir işlemden dolayı içini açıp kurcalamandan sonra mı oldu yoksa sıradan bir günde açarken mi?

Sıradan her zamanki gibi açarken oldu. Dün de aynısı oldu ama sonradan açılmıştı. İşin garibime giden kısmı tuşa basınca kapanmıyor bilgisayar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı