Murat Koçak
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba, sorunum acil, o yüzden kısa keseceğim. Akşam 20.00'den beri bu sorunla uğraşmaktayım. Sistemime yeni bir işlemci ve soğutucu aldım, montajlarını bir şekilde yaptım. Fakat bilgisayarı açınca tüm LED'ler açılıp fanların dönmesine rağmen ekran gelmedi. Daha sonra eski işlemcimi soğutucusuz denedim, açıldı. Yeni işlemciyi soğutucusuz denedim, açıldı. Yeni işlemcinin üstüne soğutucuyu monte etmeden sadece kablosunu anakarta bağlayıp denedim, açıldı. Fakat ne zaman tam montaj yaparsam bilgisayar ekran vermiyor.
Fark ettiğim tek detaylar şunlar: Soğutucu zor takılıp çıkarılıyor; belki işlemciye çok baskı yaptığından oluyor diye düşündüm. Diğeri ise tam montaj yapmadığım zaman diğer tüm açılan denemelerde ekran kartının fanı anlık olarak dönüyor, duruyor vs. Fakat tam montajı yapınca ekran kartı da hiç tepki vermiyor.
Soğutucu: Dark Freezer X123 Duo işlemci: Ryzen 5 5600.
Fark ettiğim tek detaylar şunlar: Soğutucu zor takılıp çıkarılıyor; belki işlemciye çok baskı yaptığından oluyor diye düşündüm. Diğeri ise tam montaj yapmadığım zaman diğer tüm açılan denemelerde ekran kartının fanı anlık olarak dönüyor, duruyor vs. Fakat tam montajı yapınca ekran kartı da hiç tepki vermiyor.
Soğutucu: Dark Freezer X123 Duo işlemci: Ryzen 5 5600.
Son düzenleyen: Moderatör: