Çözüldü Bilgisayar açılıyor lakin ekran, klavye ve mouse çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mance

Decapat
Merhaba, gün içinde termal macun değiştirme zamanı geldiği için işlemciyi ve diğer parçaları söktüm. Termal macunu sürüp soğutucusunu yerleştirip sorunsuz şekilde kurulumu tamamladım. Lakin geri çalıştırdığımda ekrana sinyal gelmediğini fark ettim. Klavye ve fareye da elektrik gelmemekte, ilk start tuşuna bastığımda bir anlık mouse ışığı yandığını görüyorum lakin bunun dışında bir çalışma ibaresi göstermiyor. Bu süreçte;
Ekran kartını söküp taktım,
İşlemciyi 3. defa söktüm, macununu güzelce temizledim ve yeniden macunlayıp yerleştirdim,
RAM'lerde problem olma ihtimaline karşın teker teker ayrı slotlarda çalıştırmayı denedim,
BIOS pilini söküp taktım,

Lakin durum hala aynı.

Çözüm
Evet görüntü kablosu takılı ve ekran açık. RAM'lerin slotlarında bir sıkıntı yok olabilecek tüm kombinasyonlarda taktım.

Benimki de tek klipslilerden o yüzden tam ortadan bastırarak takıyorum, yine de emin olmak için 3-4 kez tak çıkar yaptım maalesef durumu çözmedi.

Anakart üzerinden bilgisayarı başlatıp denemek dediğiniz gibi mantıklı, bunu deneyeceğim. Bilgisayarcı bir tanıdık ile konuştum bir şeylerin yanlış olabileceği ve şu anda bilgisayara kısa devre yaptırıyor olma ihtimalinden bahsetti, işlemciyi yanlış takıyorsun vs. dedi lakin 3. kez doğruluğundan emin olacak şekilde takmıştım. İşlemciyi söküp anakarttan başlatmayı deneyeceğim teşekkür ederim.

Bence RAM slotunun tozunu alın üfleyin ama en önemlisi RAM'in uçlarını silgiyle silin. Benzer bir durumu bu şekilde aşmıştım.
İnanılır gibi değil ama gerçekten de RAM'ler inatlaşıyormuş, herkese çok teşekkür ediyorum, büyük masrafların çıkacağı bir problemi kaldıramayacağım bir dönemde işi sadece RAM'leri silgiyle silerek çözmek gerçekten memnun etti.
Gerçekten inanılmaz biliyorum hahaha sihir gibi
RAMlerin uçlarını silgi ile silerseniz uçların parladığını görebilirsiniz. Bu durum performansıda etkiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı