Çözüldü Bilgisayar açılıyor lakin ekran, klavye ve mouse çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mance

Decapat
Merhaba, gün içinde termal macun değiştirme zamanı geldiği için işlemciyi ve diğer parçaları söktüm. Termal macunu sürüp soğutucusunu yerleştirip sorunsuz şekilde kurulumu tamamladım. Lakin geri çalıştırdığımda ekrana sinyal gelmediğini fark ettim. Klavye ve fareye da elektrik gelmemekte, ilk start tuşuna bastığımda bir anlık mouse ışığı yandığını görüyorum lakin bunun dışında bir çalışma ibaresi göstermiyor. Bu süreçte;
Ekran kartını söküp taktım,
İşlemciyi 3. defa söktüm, macununu güzelce temizledim ve yeniden macunlayıp yerleştirdim,
RAM'lerde problem olma ihtimaline karşın teker teker ayrı slotlarda çalıştırmayı denedim,
BIOS pilini söküp taktım,

Lakin durum hala aynı.

Çözüm

Bence RAM slotunun tozunu alın üfleyin ama en önemlisi RAM'in uçlarını silgiyle silin. Benzer bir durumu bu şekilde aşmıştım.
Gerçekten inanılmaz biliyorum hahaha sihir gibi
RAMlerin uçlarını silgi ile silerseniz uçların parladığını görebilirsiniz. Bu durum performansıda etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…