Bilgisayar Açılmıyor, Sorun PSU da mı Yoksa Anakart da mı

Foxin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı 2012 yılında alındı. Toplama bir PC.

8 gb ram 1333 mhz, 256 bit GT 9800 Nvidia ekran kartı, Gigabyte anakart, 1 TB HDD mevcut, 500W PSU kasa da mevcut.

Bilgisayar yaklaşık 3 ay önce işlemciyi temizlerken anakart ayaklarının 3 tanesini büktüm ve açılmadı. PSU nun arkasındaki güç şeyini düşürünce ses geliyordu. Ancak diğer ayarda ses gelmiyordu ve PSU 5 sn sonra patladı Garantiye götürdük ücret almadan yaptılar. 2 ay boş boş durdu. PC ye oturmadım ve dizüstü bilgisayar kullanıyordum.

Dizüstü bilgisayarın ekran kartı pek iyi değil. PC de oynayayım dedim. Oyunda Abp Reloaded diye bir oyun. Her neyse oynadım. 50 FPS alarak maksimum ayarlarda 3-4 saat, PC 10 saattir açıktı. Önceleri PC yi 2 gün açık bırakırdım. Bir şey olmazdı. Garantiye vermeden önce şimdi dediğim gibi 10 saat açık tuttum.

3-4 saatte dediğim oyunu oynadım. PC resetleyip durdu kendini. 3. kez resetlediğinde Overclock ile 1666 MHz yaptığım RAM hızlarını falan BIOS dan varsayılan ayarlayarak sıfırladım. 1333 e düşürdüm. 1 kez daha oyuna tam girdim ve yine kapandı. Şimdi açılmıyor. Fan dönüyor ve reset atıyor. Dönüyor reset atıyor ve bip sesi falan gelmemekte. Ancak her şeyi söktüm ve tek tek denedim. Yine fark yok. Reset atıp duruyor ve açılmıyor. Kasadaki sorun nerede arkadaşlar?

İstenirse video atabilirim. Yardımlarınız için teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:

Güç kaynağından olacağını sanmıyorum(emin değilim) o yanmış olsa hiç açılmazdı.

Anakarttan olabilir.

Benzer bir durumu 2008 yılında yaşamıştım. Power Supply hard diski yeteri kadar beslemediğinden sistem ya açılışta kitleniyodu ya da reset atıyordu. Çok emin değilim. Fırsatın olursa bir bilgisayarcıda eş değer bir Power Supply ile test ettir.

Ram, HDD, ekran kartı ve kasadaki fanı söktüm. İşlemci fanı vardı sadece. Hala fan dönüyor ve 1 saniye duruyor. Tekrar dönüyor duruyor. Kendi kendine reset atıyor. Uzun süredir oyun oynamıyorduk. Ancak bir oynayalım dedik şu başımıza gelene bakın.

video arkadaşlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum bana göre sıkıntı psu dan çünkü anakartta sorun olsa en başında açılmazdı gibi geliyor. Hani açılmış oynamışın ve daha sonra bi daha açılmamak üzere kapanmış. Hiç civarında sistemini denetleyebilceğin birisi yokmu 500w lık psu olan biri? Videoda da enerji dağılımında sorun varmış gibi duruyor. Ama ben tamirci olmadığımdan çokta emin değilim sorunun neyden kaynaklı olduğuna.

Hocam kuzen var. Evde değil şu an. Bu akşam ya da yarın bir onun PSU yu takıp deniyeceğiz. O da 500W kullanıyor.

Bir de reset atma yeri tam olarak neresi? Windows'a girmeden mi reset atıyor ya da girerken falan mı? Yani sorunun yazılımsal olmadığından da emin olmak lazım. Bir de denerken dikkat ette diğeri gibi yanana kadar tutma. Bence PSU'da kesin sorun var. Ama diğer parçalarının sağlam olduğunu iddia edemem.

Hocam pc açılıyor. Ama BIOS yazısı bile gelmiyor. 1 saniye sonra duruyor ve tekrar başlıyor. Durup başlıyor. Yani tekrarlıyor Ah Vatan ah.

Tamam. Denedikten sonra mesaj at. Sonucu merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…