Arkadaşlar bilgisayarı 2012 yılında alınd ı toplama bir pc. 8 gb ram 1333 mhz, 256 bit 9800 gt nvidia ekran kartı, gigabyte anakart, 1tb hdd mevcut, 500 watt psu kasada mevcut.
bilgisayar yaklaşık 3 ay önce işlemci temizlerken anakart ayaklarının 3 tanesini büktüm açılmadı psu nun arkasındaki güç şeyini düşürünce ses geliyordu diğer ayarda ses gelmiyordu. ve psu 5 sn sonra patladı
garantiye götürdük yaptılar ücret almadan . 2 ay boş boş durdu pc oturmadım laptop kullanıyordum. laptop un ekran kartı pek iyi değil dedim pcde oynayım oyunda abp reloaded diye bir oyun. herneyse oynadım 50 fps alarak max ayarlarda 3-4 saat pc 10 saattir açıktı. önceleri pc yi 2 gün açık bırakırdım birşey olmazdı garantiye vermeden önce şimdi dediğim gibi 10 saat açık tuttum 3-4 saatte dediğim oyunu oynadım pc resetleyip durdu kendini 3. kez resetlediğinde overclock ile 1666 mhz yaptığım ram hızlarını fln bios defaultlayarak sıfırladım 1333 e düşürdüm 1 kez daha oyuna tam girdim yine kapandı şimdi açılmıyor. Fan dönüyor reset atıyor dönüyor reset atıyor bip sesi falan gelmemekte herşeyi söktüm tek tek denedim fark yok reset atıp duruyor açılmıyor kasa sorun nerde arkadaşlar ?
yazı biraz uzun gelmiş olabilir detaylıca sorunu anlatmak istedim, yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum sorunun neyden kaynaklandığını anlamam lazım vatanpc çok uzak
istenilirse video ekleyebilirim