Merhaba arkadaşlar. Bu gün bir tanıdığımın bilgisayarına format attm. Kendisi iş yeri için xp istedi. Buraya kadar herşey normal fakat, formattan sonra ağ sürücüsünü kurdum. Kurduktan sonra tam internet kablosunu taktım, takar takmaz bilgisayar birden kapandı. Şuan hiç açılmıyor. Sistem özellikleri;
Xp işletim sistemi.
2 gb ram (kingston kvr800d2n6/2g)
Msi g41m p33 Combo anakart.
Samsung HDD.
İntel core 2 duo işlemci.
HD 5450 ekran kartı.
Vestel kasa.
Çözüm olarak yaptığım fakat işe yaramayan yöntemler;
Psu'dan anakarta giden tüm kabloları çıkartıp taktım.
Bilgisayarı temizledim, tozunu aldım.
Priz'i değiştirdim, güç kablosunu değiştirdim ama olmadı...
Yardımcı olan olamayan herkeze teşekkürlerimi sunuyorum. İyi sosyaller.
Bilgisayara elektriği verdiğiniz zaman fanlar çalışıyor mu? BIOS'a girebiliyor, donanımları görebiliyor musunuz. Bu arada o bilgisayar ölmüş artık kısa devre oluyor olabilir, tamir edilmeye değmez.
Bilgisayara elektriği verdiğiniz zaman fanlar çalışıyor mu? BIOS'a girebiliyor, donanımları görebiliyor musunuz. Bu arada o bilgisayar ölmüş artık kısa devre oluyor olabilir, tamir edilmeye değmez.
Bilgisayar açılmaz duruma geldiğinde ilk yapılması gereken Bıos pili çıkartmak işe yaramaz ise cmos resettir. Bunlarla düzelmez ise donanımsal etkenlere bakarsınız. Ters yerden gidiyorsunuz.
Arka ve ön kısımda olan tüm kabloları bilgisayardan ayırın sadece klavye ve fare kalsın. Dediklerimi yapıp açılırsa direkt bios'a girecek ve default yapacaksın. Açılınca hiçbir şey yapma bize haber ver.
Bilgisayar açılmaz duruma geldiğinde ilk yapılması gereken Bıos pili çıkartmak işe yaramaz ise cmos resettir. Bunlarla düzelmez ise donanımsal etkenlere bakarsınız. Ters yerden gidiyorsunuz.
Arka ve ön kısımda olan tüm kabloları bilgisayardan ayırın sadece klavye ve fare kalsın. Dediklerimi yapıp açılırsa direkt bios'a girecek ve default yapacaksın. Açılınca hiçbir şey yapma bize haber ver.