Bilgisayar açmaya çalışıldığında no signal hatası veriyor

Ekran kartı
RX 5700
Anakart
Gigabyte B450 s2h
İşlemci
R5 2600
Aksam bilgisayarimi kullaniyordum ve sorunsuz calisiyordu. Bilgisayari kapatip yattim ve sabah bilgisayar acmaya calistigimda 2 monitorden de no signal hatasi aldigimi gordum. Monitorlerin biri display portla, biri de HDMI portuyla calisiyor. Cozum olarak portlarin yerini degistirmeyi ve tozlarini almayi denedim ancak bir sey degismedi. Ekran kartinin da isigi yaniyor, onu da kontrol ettim. Sabahtan aksama ne olmus olabilir aklim almiyor gercekten, konu hakkinda bir cozum onerisi olan var mi?

Bios sıfırlama işlemi yapın. Bios pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip geri takın. Bilgisayardaki statik elektriği atın. Güç tuşuna bilgisayar fişten çekili iken 10 saniye uzun basın veya art arda güç tuşuna 7-8 kere basın.

BIOS sıfırlama işlemi yapın. BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip geri takın. Bilgisayardaki statik elektriği atın. Güç tuşuna bilgisayar fişten çekili iken 10 saniye uzun basın veya art arda güç tuşuna 7-8 kere basın.

Monitörün kabloları takılı mı onu da kontrol edin.

Bios sıfırlama işlemi yapın. Bios pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip geri takın. Bilgisayardaki statik elektriği atın. Güç tuşuna bilgisayar fişten çekili iken 10 saniye uzun basın veya art arda güç tuşuna 7-8 kere basın.

Monitörün kabloları takılı mı onu da kontrol edin.
Ortada hicbir sey yokken bir anda niye bios pili sifirlamam gerekiyor? Olan olay asiri sacma geliyor bana. Ayrica kabloyla ilgili bir sıkıntı oldugunu sanmiyorum cunku olsa sadece bir monitorunki giderdi, ayni anda iki alakasiz kablo hicbir sey olmamisken bozulabilecegini sanmiyorum.

• Bilgisayar kasası kapalı, monitör açıksa no signal hatası alırsınız.
  • Bilgisayar kasası bir sebepten açılmıyor enerji gelmiyorsa no signal atası alırsınız.
  • Kasa ile monitör arasındaki kablo yerinden çıkmışsa no signal hatası alırsınız.
  • Kasa ile monitör arasındaki kabloda sorun varsa, pinler ezilmiş, kopma olmuşsa no signal hatası alırsınız.
  • Ekran kartınız arızalandıysa no signal hatası alırsınız.
  • Ekran kartınız devre dışı bırakıldıysa no signal hatası alırsınız.
sonuç olarak bu hata tamamen donanım kaynaklı bir hatadır. Sorun kasa ile monitör arasındaki kablo, ekran kartı, veya kasanın kendinden kaynaklanabilir. Ekran kartının portunu kontrol edin bir de. BIOS sıfırlama sebebimiz herhangi bir ayar sonradan yaptığınız başka bir ayarla çalışıyorsa bu tarz problemler ortaya çıkabiliyor. Bir deneyin diye tavsiye ettim. İstemiyorsanız keyfiniz bilir.

• Bilgisayar kasası kapalı, monitör açıksa no signal hatası alırsınız.
  • Bilgisayar kasası bir sebepten açılmıyor enerji gelmiyorsa no signal atası alırsınız.
  • Kasa ile monitör arasındaki kablo yerinden çıkmışsa no signal hatası alırsınız.
  • Kasa ile monitör arasındaki kabloda sorun varsa, pinler ezilmiş, kopma olmuşsa no signal hatası alırsınız.
  • Ekran kartınız arızalandıysa no signal hatası alırsınız.
  • Ekran kartınız devre dışı bırakıldıysa no signal hatası alırsınız.
sonuç olarak bu hata tamamen donanım kaynaklı bir hatadır. Sorun kasa ile monitör arasındaki kablo, ekran kartı, veya kasanın kendinden kaynaklanabilir. Ekran kartının portunu kontrol edin bir de. BIOS sıfırlama sebebimiz herhangi bir ayar sonradan yaptığınız başka bir ayarla çalışıyorsa bu tarz problemler ortaya çıkabiliyor. Bir deneyin diye tavsiye ettim. İstemiyorsanız keyfiniz bilir.
Bir yildir BIOS’ta ayar yapmayi gec BIOS’a girmedim bile. Herhangi bir ayarin monitorun no signal almasiyla bir alakasi nasil olabilir? Mantiksiz geliyor ama yine de deneyecegim simdi.
BIOS ekranı geliyor mu?
anakart logosu vs
Gelmiyor, direkt monitorlere guc gitmiyor.

Ekran kartinini cikartiktan sonra bios pilini cikartip geri taktim. Ekran kartini geri montajlayip denedim ama suanda da bilgisayar hic acilmiyor. Napmaliyim bilmiyorum, oldukca dikkatli ve bir yerine zarar vermeden islemi yaptim. Nasil cozebilirim?

Son düzenleme:
Bir yıldır BIOS'ta ayar yapmayi gec BIOS'a girmedim bile. Herhangi bir ayarin monitorun no signal almasiyla bir alakasi nasıl olabilir? Mantiksiz geliyor ama yine de deneyecegim simdi.

Gelmiyor, direkt monitorlere guc gitmiyor.

Ekran kartinini cikartiktan sonra BIOS pilini cikartip geri taktim. Ekran kartini geri montajlayip denedim ama şu anda da bilgisayar hiç acilmiyor. Ne yapmalıyım? Bilmiyorum, oldukca dikkatli ve bir yerine zarar vermeden islemi yaptim. Nasil cozebilirim?

Ekran kartının yerine tam oturduğuna, herhangi bir kumaşın üzerinde bu işlemi yapmadığına ve kabloları tam taktığına emin ol. Bir uzmandan yardım alman çok daha iyi olur. Güvendiğin bir bilgisayarcı var ise ona danışabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı