Bilgisayar ağır çekime girmiş gibi oluyor

KiralAB

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Hyperx 2x8 cl 17
SSD veya HDD modeli
Sdd samsung 980 pro
Ekran kartı
Asus tuf gaming rtx 3060ti
Anakart
asus tuf gaming b550m plus wifi
İşlemci
ryzen 5 5600x
Selam arkadaşlar. Bilgisayarımı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve çözemediğim bir problemim var.
Bilgisayarda ister video izlerken ister oyun oynarken bazen 2-3 saniyeliğinde bir ağır çekime giriyor yani her şey yavaşlıyor eğer video izliyorsam ses de ağır çekime girmiş gibi yavaşlıyor. BIOS ayarlarını default a getirdim ve sürücülerim güncel ama sorunun neden kaynaklı olduğunu çözemedim.

Selam arkadaşlar. Bilgisayarımı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve çözemediğim bir problemim var.
Bilgisayarda ister video izlerken ister oyun oynarken bazen 2-3 saniyeliğinde bir ağır çekime giriyor yani her şey yavaşlıyor eğer video izliyorsam ses de ağır çekime girmiş gibi yavaşlıyor. BIOS ayarlarını default a getirdim ve sürücülerim güncel ama sorunun neden kaynaklı olduğunu çözemedim.

Benzer durum başıma gelmişti. Windows'u silip tekrar yükleyince düzeldi. GPU'yu (2080s) biraz zorlayacak şekilde kullanınca oluyordu bende en basitinden GTA 5'i açarken bilgisayar komple donuyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer durum başıma gelmişti Windows'u silip tekrar yükleyince düzeldi GPU'yu (2080s) biraz zorlayacak şekilde kullanınca oluyordu bende en basitinden GTA 5'i açarken bilgisayar komple donuyordu.

Bende Rufus ile çok defa format çektim hatta Windows 11'den Windows 10 tekrar geçtim ama hala düzelmedi.
Tekrar dene istersen.

Bu video kullanılmıyor diyor.
Sorununuz bu şekilde mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet şimdi videoya girebildim buna benzer bir sorunum var.

Bende Rufus ile çok defa format çektim hatta Windows 11'den Windows 10 tekrar geçtim ama hala düzelmedi.

Bu video kullanılmıyor diyor.

Evet şimdi videoya girebildim buna benzer bir sorunum var.

AMD işlemci kaynaklı bir sorun maalesef bir çözümü hala AMD yayınlamadı. Bios ayarlarına girip fTPM ayarı kapatıldığı zaman çoğu kişi de düzeliyor. Fakat Windows 11 kullanıyor isen güncelleme alamayabilirsin.

Bu linkten konuyu daha iyi anlayabilirsin.

AMD geçen zamanlarda bu sorunu kabul etti ve düzeleceğini söyledi bu nedenle buradaki linkten düzenli olarak CHİPSET güncellemelerini kurmalısın.

Ben dahil birçok kişi AMD işlemci ve fTPM tabanlı bu sorunu yaşamaktayız.
(Gelen her Chipset güncellemesi ile bu sorunu daha az yaşıyorum artık haftada 1 kereye düşmüş durumda sana da tavsiyem bu şekilde.)

Türkçe kaynaklar her zamanki gibi kısıtlı olduğundan gelişmeleri Reddit forumundan takip edebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eğer sorunun çözüldüğünü düşünüyorsan ilgili mesajı seçip Çözüm olarak işaretleyebilirsin. Teşekkürler...

Son düzenleme:
AMD işlemci kaynaklı bir sorun maalesef bir çözümü hala AMD yayınlamadı. BIOS ayarlarına girip fTPM ayarı kapatıldığı zaman çoğu kişi de düzeliyor. Fakat Windows 11 kullanıyor isen güncelleme alamayabilirsin.

Bu linkten konuyu daha iyi anlayabilirsin.

AMD geçen zamanlarda bu sorunu kabul etti ve düzeleceğini söyledi bu nedenle buradaki linkten düzenli olarak chipset güncellemelerini kurmalısın.

Ben dahil birçok kişi AMD işlemci ve fTPM tabanlı bu sorunu yaşamaktayız.
(Gelen her chipset güncellemesi ile bu sorunu daha az yaşıyorum artık haftada 1 kereye düşmüş durumda sana da tavsiyem bu şekilde.)

Türkçe kaynaklar her zamanki gibi kısıtlı olduğundan gelişmeleri Reddit forumundan takip edebilirsin.

Eğer sorunun çözüldüğünü düşünüyorsan ilgili mesajı seçip çözüm olarak işaretleyebilirsin. Teşekkürler...

Anladım FTPM'yi devre dışı bırakmayı deneyeceğim. Fotoğraftaki ayarlardan üstteki ayarı değiştirdim peki alttakini de değiştirecek miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20220424_115239.jpg
    IMG_20220424_115239.jpg
    120 KB · Görüntüleme: 129
Anladım FTPM'yi devre dışı bırakmayı deneyeceğim. Fotoğraftaki ayarlardan üstteki ayarı değiştirdim peki alttakini de değiştirecek miyim?

Üstteki ayarı değiştirmen yeterli olacaktır. Ancak tekrar hatırlatıyorum bu çözüm herkeste işe yaramıyor, aynı zamanda Valorant oynuyorsan Windows 11'de Tpm'i kapattığından dolayı giremezsin oyuna ve Windows güncellemeleri alamayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı