Donanımdan anlıyorsan az hasarlı pcleri alıp düzeltip belirli bir miktar karla satabilirsin. Ama çok bir şey bekleme, 500 TL'ye aldığın Mali masraflıyla 650 TL'ye temiz hale getirsen ve 750'den satsan 100 TL kar. Bilmiyorum uzun ve masraflı bir iş.
Bende tutmaz demeye çalıştım aslındaBozuk alırsan nasıl tamir edeceksin? Bence tutmaz. Eğer sağlam alıp satarsan tutar.
Adam bilmiyordum kolay bir çözümü vardır ama bilmediği için satmaya karar verir sende bunu fark edersin yaparsın satarsın ama bu kaç kere başına gelir bilinmez imkansıza yakın bence. Ayrıca insanı kandırmakta biraz acınası bir durum bunu da söylemeden edemeyeceğim.
Hocam ben hurdacıdan 30 TL'ye 7.5 kilo anakart aldım. Şaka değil. Kilo işi anakart aldım. İçinden 2 tane sağlam çıktı. Bir tanesini hatta 1 ay kadar kullandım. Bazı çalışanlar da vardı ama ya RAM slotu ya ekran kartı slotu bozuktu. O anakartları üzerine yine hurdacı gibilerden RAM ve ekran kartı alarak birleştirdim ve toplam 1500 TL civarı para kazandım. Tek RAM slotu bozuk olanları 75-100 TL'ye verdim. DDR3 anakartlardı. Bu aralar adamın eline gelmiyor gelse yine böyle yapıp satacağım da. Bir tane de kasa almıştım 50 TL'ye içinde 4 GB RAM ve E5500 işlemci vardı. Ona da HD 3600 takıp 250 TL'ye sattım. Yapılabilir. Bu şekilde yaparsanız kar elde edersiniz ama diğer türlü zor. Piyasayı çok iyi takip edip hangi özelliklerdeki ve fiyat bandındaki bilgisayarlar satılıyor onu tutturmanız lazım.
Ben de Samsun'da aldım hocam. Burada bit pazarı kuruluyor. orada satıyorlar. Telefonlardan tut her türlü elektronik ürün bulunabiliyor. Arkadaşım buradan aldığı parçalarla kasa topladı kullanıyor. Telefona bakıyor satanlar bozuk olup olmaması önemli değil. Güzel görünüyorsa kafasından fiyat biçiyor. Trabzon'da da mutlaka vardır.Söylemeye çalıştığım insan kandırmak değil ki. Örneğin 2. el parçaları alıp toplu bir şekilde satmak alırken kazanmak yani.
Böyle kilo işi falan satanı nereden bulacağız ki. Büyük şehirde bulunurda ben trabzondayım biraz zor sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.