Bilgisayar aniden güç kesiyor

izzet can peker

Centipat
Daha fazla  
10 yıllık Sony marka bir bilgisayar kullanıyorum bilgisyar uzun bir süredir oyun ve benzeri bilgisyarı normalden fazla zorlayacak şeyler açıldığında hemen güç kesimine gidiyor aniden kapanıyor ama Google gibi yerlede dolştığımda çok nadir kapanıyor. İnternette bulduğum her şeyi denedim olmadı, bilgisyarın pil ömrü galiba bitmiş şarj %0 da kalıyor bu nedenle bilgisyar hep şarjda takılı ayrıca şarj adaptörünün çıkış kablosunda bir kopuk vardı lehimledim bundan dolayı olabilir mi bilmiyorum. PSU da sorun olmadığını düşünüyorum. Fazla ısıdan olacağınıda düşünmüyorum çünkü biligsayrın özelliklerine uygun oyunlar oynuyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri;

İşletim sistemi adı Microsoft Windows 10 Home Single Language.
Sürüm 10.0.19044 derleme 19044.
Sistem üreticisi Sony corporation.
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-3337u CPU @ 1.80GHz, 1801 MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.
BIOS Sürümü/Tarihi ınsyde Corp. R0210'da, 15.07.2013
Yüklü fiziksel bellek (RAM) 8,00 GB.
Toplam fiziksel bellek 7,88 GB.
Kullanılabilir fiziksel bellek 5,03 GB.
Toplam sanal bellek 9,76 GB.
Kullanılabilir sanal bellek 6,35 GB.
Disk belleği dosyası alanı 1,88 GB.

PSU derken adaptoru mu kast ediyorsunuz?
Oynadiginiz oyunlar sisteme uygun olabilir ancak tozdan dolayi fanlarin cikis yerleri kapanmis olabilir. Termal macunu ne zaman degistirdiniz? Sicakliklari kontrol edin derim.

Oyunu açyığımda Max sıcaklık 68 derece oluyor.

Şuanda stress testi yapıyorum onda bile 80 olduğu halde kapanmıyor oyunda kapanmasının nedeni sıcaklık değil bence.

Pili çikartıp deneyin, adaptörün kablosunu iyi lehimlediğinizi düşünsem de adaptör de bir ihtimal 10 sene sonuçta.
Sıcaklıklar ne alemde?

Adaptörü biligsayarcıya götürdüm o lehimledi sorun olacağını düşünmüyorum.

Oynadiginiz oyunlar sisteme uygun olabilir ancak tozdan dolayi fanlarin cikis yerleri kapanmis olabilir. Termal macunu ne zaman degistirdiniz? Sicakliklari kontrol edin derim.

Şarj soketini kastetmiştim.

Adaptörü çıkarıp fişe bağlayıp deneyin öyle kapanıyor mu?

Fişe bağlayın derken

Bilgisyarı uzun zamandır temizlemiyorum termal macunda kurumuştur bundan dolayı kapanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Oyunu açyığımda Max sıcaklık 68 derece oluyor.

Şuanda stress testi yapıyorum onda bile 80 olduğu halde kapanmıyor oyunda kapanmasının nedeni sıcaklık değil bence.

Adaptörü biligsayarcıya götürdüm o lehimledi sorun olacağını düşünmüyorum.

Şarj soketini kastetmiştim.

Fişe bağlayın derken

Bilgisyarı uzun zamandır temizlemiyorum termal macunda kurumuştur bundan dolayı kapanıyor olabilir mi?

Prize takın demek istemiştim.

Ekran karti mi yoksa islemci mi 68 derece? Eger islemciyse, termal macun is goruyordur. O sicaklikta kapanmaz.
evet CPU

Prize takın demek istemiştim.
Şuan denedim ve açıldı ama bi bakalım kaç dk dayancak sağolasın.

Evet CPU.

Şu an denedim ve açıldı ama bir bakalım kaç dk dayancak sağ olasın.

Sorun çözülmedi aynı sorun hala var. İlk başta iyiydi ama sonra bir iki kez kapandı ve sonra neredeyse hiç açılmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı