Bilgisayar aniden kapandı ve açılmıyor

Ayato_Xx

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Arkadaşlar şimdi ben dışardaydım bilgisayar açıktı. Ben eve geldiğimde kapanmıştı açmaya çalıştığımda ise bilgisayar açılmadı.
Kabloları çıkarıp taktım gene olmadı.

Bilgisayarı açmaya çalıştığımda mouse ışığı falan yanıyor ama fanlar çalışmıyor, nedeni ne olabilir ve çözüm olarak ne önerirsiniz?

Arkadaşlar şimdi ben dışardaydım bilgisayar açıktı. Ben eve geldiğimde kapanmıştı açmaya çalıştığımda ise bilgisayar açılmadı.
Kabloları çıkarıp taktım gene olmadı.

Bilgisayarı açmaya çalıştığımda mouse ışığı falan yanıyor ama fanlar çalışmıyor, nedeni ne olabilir ve çözüm olarak ne önerirsiniz?

PSU kaynaklı bir sıkıntı olması olağan gibi hocam yedek PSU vesaire var mı?

Elektrik gidip gelmiş olabilir PSU'ya ani ve yüksek bir voltaj gelmiş olabilir ya da kablolar gevşemiş olabilir kasanın PSU'su kapalı konumdayken statik elektriğini atmayı deneyebilirsiniz ya da BIOS pilini çıkartıp 20 saniye bekleyin tekrar takın.3. sebep olarak da PSU arızalanmış olabilir.

Elektrik gidip gelmiş olabilir PSU'ya ani ve yüksek bir voltaj gelmiş olabilir ya da kablolar gevşemiş olabilir kasanın PSU'su kapalı konumdayken statik elektriğini atmayı deneyebilirsiniz ya da BIOS pilini çıkartıp 20 saniye bekleyin tekrar takın.3. sebep olarak da PSU arızalanmış olabilir.
elektrik git gel yapmamış evdekilerin dediğine göre aniden kapanmış ama ben bi deneyeyim

şimdi bios pilini çıkardım bekledim taktım çalıştı ama ekran kartı takılı değildi ekran kartını taktım şimdi açılmıyor sorun ekran kartı olabilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Elektrik git gel yapmamış evdekilerin dediğine göre aniden kapanmış ama ben bir deneyeyim.

Şimdi BIOS pilini çıkardım bekledim taktım çalıştı ama ekran kartı takılı değildi ekran kartını taktım şimdi açılmıyor sorun ekran kartı olabilir diye düşünüyorum.

Sorun ekran kartında olabilir farklı bir bilgisayara o ekran kartını takıp deneyin. Eğer yine görüntü vermezse sorun %100 ekran kartıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı