Bilgisayar aniden kapanıyor

phonix504

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler, yakın zamanlarda yeni bir SSD aldım, SSD takımından bir süre sonra bilgisayarımda ani kapanmalar olmaya başladı ancak fark ettiğim şey bilgisayarımın ağır işler altında iken kapandığı oldu, YouTube'da gezinme, Roblox oynama, Discord üzerinden yayın açma gibi daha hafif işlemlerde bilgisayardıma bir sıkıntı olmadığını fark ettim. Birkaç forumdan PSU kaynaklı olabileceğini okudum ama buradan da bir fikir almak için konu başlığı açmaya karar verdim, yardımcı olabilecek kişiler varsa çok memnun olurum.

SSD'yi çıkartıp denediğimde de aynı sonucu aldım, SSD ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba iyi günler, yakın zamanlarda yeni bir SSD aldım, SSD takımından bir süre sonra bilgisayarımda ani kapanmalar olmaya başladı ancak fark ettiğim şey bilgisayarımın ağır işler altında iken kapandığı oldu, YouTube'da gezinme, Roblox oynama, Discord üzerinden yayın açma gibi daha hafif işlemlerde bilgisayardıma bir sıkıntı olmadığını fark ettim. Birkaç forumdan PSU kaynaklı olabileceğini okudum ama buradan da bir fikir almak için konu başlığı açmaya karar verdim, yardımcı olabilecek kişiler varsa çok memnun olurum.

SSD'yi çıkartıp denediğimde de aynı sonucu aldım, SSD ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.
SSD dediğin 5-20W arası enerji harcar, o kadar fazla değil. SATA ise bağlantıları kontorl et, M2 ise vidalamadıysan aşırı sıkmadan vidala, aşırı sıkmışsan biraz gevşet.

Tüm sistem özelliklerini de yaz.

Merhabalar. Mavi ekran alıyor musun yoksa direk ekran kapanıp açılıp şifre bölümüne mi geliyor?

Merhaba. Mavi ekran alıyor musun yoksa direk ekran kapanıp açılıp şifre bölümüne mi geliyor?

Merhaba. Ekranım ekteki görsellerde belirttiğim gibi oluyor, ondan sonra kendiliğinden kapanıp yeniden açılıyor, sistemsel olarak bir mavi ekran söz konusu değil.

SSD dediğin 5-20W arası enerji harcar, o kadar fazla değil. SATA ise bağlantıları kontorl et, M.2 ise vidalamadıysan aşırı sıkmadan vidala, aşırı sıkmışsan biraz gevşet.

Tüm sistem özelliklerini de yaz.

i5 8600
GTX 1050 Ti
500GB SSD
500GB SSD

SSD marka veya modellerini hatırlamıyorum.

Dosya Ekleri

• 20240711_213836.jpg
    20240711_213836.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 16
  • 20240711_210556.jpg
    20240711_210556.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 28
Merhaba. Ekranım ekteki görsellerde belirttiğim gibi oluyor, ondan sonra kendiliğinden kapanıp yeniden açılıyor, sistemsel olarak bir mavi ekran söz konusu değil.

i5 8600
GTX 1050 Ti
500GB SSD
500GB SSD

SSD marka veya modellerini hatırlamıyorum.
Tek ekran kullandığında da oluyor mu?

Ağır iş nedir?

Bir de sistem sıcaklık değerlerin, ne zaman temizlendi en son veya termal yenilendi¿

Ağır iş olarak şu an yaptığım şeyler hunt: Showdown ve Rise of the Tomb Raider oynamayı denemek oldu, bilgisayara yük bindirdiğimde kapandığını fark ettim.

Sıcaklık değerleri CPU ve GPU ortalama 60-70 derece arasında, çok bir ısı görmedim.

Temizlemeyi birkaç gün içerisinde SSD takılırken yapmıştım, yaparken herhangi bir kabloya dokunmadım veya bir parça çıkartmadım.

Ağır iş olarak şu an yaptığım şeyler hunt: Showdown ve Rise of the Tomb Raider oynamayı denemek oldu, bilgisayara yük bindirdiğimde kapandığını fark ettim.

Sıcaklık değerleri CPU ve GPU ortalama 60-70 derece arasında, çok bir ısı görmedim.

Temizlemeyi birkaç gün içerisinde SSD takılırken yapmıştım, yaparken herhangi bir kabloya dokunmadım veya bir parça çıkartmadım.
Sen bir Glow indirip, sağ üstteki güç, ram, gpu, cpu, ram testlerini yap sırayla, sonucu yazarsın. Sadece sıcaklık değerleri için başka program kullanman gerekebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı