Bilgisayar bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Huseyinizm

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben çok bilgisayar bağımlısıyım günde 4-5 saat bilgisayar oynuyorum. Nasıl bilgisayar bağımlığımdan kurtulabilirim?

Normalde günde en az 5 saat oynardım. Ciddi bir ilişki yaptım artık pc yi açmak bile aklıma gelmiyor. Tavsiye ederim.

Her gün rubik küp çözmeyi dene. Her Rubik küp 5 dakika bilgisayar süresi ve Günün belirli bir saati birikmiş saatinizi kullanabileceğiniz bir an, Örneğin: Her gün 18:30'a kadar çözdüğüm örneğin 3 Rubik küp 15 dakika süren var. Bu kadar, biraz da iraden varsa daha aklına şeyler gelir.

21 gün kuralını uygula. 21 gün boyunca kendine bir saat sınırı koy ve 21 gün boyunca o kurala uy. Psikolojik olarak beyin onu normalleştiriyor ve bırakıyorsun.

Bilgisayarını kullanılmaz bir hale getirebilirsin. Uzun süre mecburi şekilde uzak kalmak işini kolalaştırır. Mesela ekran kartını sat veya bir arkadaşına geri alabileceğin şekilde ödünç ver. Hem onun işine yarar hemde bilgisayarda yapacakların kısıtlanmış olur. Veya bilgisayarını kiralamayı da düşünebilirsin arkadaşlarına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…