Green02

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. @Recep Baltaş
Bilgisayarımda açılmama sorunu vardı ve akşam kapatıp sabah açtığımda birkaç kez reset atmadan açılmıyordu. Açıldığında F2'den başlatıyordum. Sonra yine aynı. BIOS eskiydi ve anakarta BIOS güncellemesi yapmak istedim. Anakartın modeline uygun güncel bir BIOS indirdim BIOS da flash belleği gördü. Güncellemek için enter dedim. İlk önce bir yükleme oldu sonra ikinci yüklemeye geçtiğinde uyumsuz sürüm diye bir uyarı çıktı ve mecbur enter yaparak Tools menüsüne döndüm ve BIOS'tan çıktım ama PC artık açılmıyor. Yani kasa çalışıyor ama biğ sesi gelmiyor görüntü açılmıyor, klavye ışığı yanmıyor. RAM'leri değiştirdim, jumperi 1-2'den 2-3'e sonra yine 1-2'ye aldım BIOS pilini çıkardım taktım ters düz taktım ne yaptıysam düzelmedi. Yardım eder misiniz ne yapmam gerekiyor? 🙁
Anakart: ASUS P5B modeli

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende PC'yi kullanırken elektrikler kesildi. Geldikten sonra PC'yi açmak için düğmeye bastığımda kasa çalışıyordu ekrana görüntü gelmiyordu. Meğersem PC kendini korumaya almış. Sendede aynısı olmuş olabilir mi?
BIOS'a girip 10 saniye bekleyip çıkmayı denermisin?

Düzelmez.Tekrar bi usb yardımıyla bios yazdırılıcak anakart'a.Güncel (kurulu) bios bozulmuş.Bu nedenle açılmaz hocam.tüm parçaları söküp takıp denermisiniz, zannetmiyorum ama bi ihtimal düzelebilir.

Bende PC'yi kullanırken elektrikler kesildi. Geldikten sonra PC'yi açmak için düğmeye bastığımda kasa çalışıyordu ekrana görüntü gelmiyordu. Meğersem PC kendini korumaya almış. Sendede aynısı olmuş olabilir mi?
BIOS'a girip 10 saniye bekleyip çıkmayı denermisin?
Bilgisayar hiç açılmıyor. Açılsaydı dediğini denemek isterdim
Düzelmez.Tekrar bi usb yardımıyla bios yazdırılıcak anakart'a.Güncel (kurulu) bios bozulmuş.Bu nedenle açılmaz hocam.tüm parçaları söküp takıp denermisiniz, zannetmiyorum ama bi ihtimal düzelebilir.
Ben de Bıosun yeniden yazdırılması konusunda aynı fikirdeyim. Peki Usb ile Bıos u kendim yapabilir miyim yoksa servis mi çözer anca bunu?
BIOS çökmüş yeniden yazılması gerekli dilerseniz yine de sadece anakart ve PSU olacak şekilde uzay montaj deneme yapın ama düzelmesi düşük ihtimal.
Kasanın dışında çalışması yanı Uzay montajı nasıl bir artı etki eder
Anakartın Dual BIOS özelliği yoksa anakart ölmüş olabilir ama bir ihtimal uyumlu BIOS sürümünü yüklerseniz düzelebilir.
Asus'un web sitesinden p5b model için güncel bios u indirmiştim zaten..
Başka nasıl uyumlu bios bulabilirim o soru işareti

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı