Bilgisayarım bazen 8-9 saniyede açılırken bazen 1 dakikada açılıyor. O 1 dakika boyunca şu ekranı izliyorum:
Eki Görüntüle 843616
Ayrıca görev yöneticisinde yazan "son BIOS süresi" hep değişiyor. Bazen 9, bazen 12 yazıyor. Demin baktım 16 yazıyordu. Normal bir durum mu bilmiyorum.
Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600.
ASRock B450M-HDV.
ASRock Radeon RX590 8G.
Crucial 3000MHz 16 GB RAM.
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM.
Adata SU630 480GB SSD.
Bu konuyu da korkarak açtım çünkü millet Adata'nın herhangi bir SSD modeline bile "kronik sorunlu" mesajını yapıştırıyor. Birçoğu da o SSD'yi kullanmadan, araştırmadan, ezberinden yazıyor. Kronik sorunlu olan model SU630 değil, SU650'dir. Şuradan yorumlara bakarsanız SU630 hakkında 2 tane şikayet bulamazsınız:
https://www.hepsiburada.com/adata-s...B00000IK6H7-yorumlari?sirala=star,asc&sayfa=1
Ayrıca bu sorunu bir sürü insan yaşamış, hepsinin de farklı SSD'leri var. Ha SSD'im bozulmuş da olabilir. 10 gün önce oyundayken ani bir elektrik kesintisi yaşadım, ondan şüpheleniyorum. Ancak HD Tune ile yaptığım health ve error scan testinde hiçbir sıkıntı yok. Başka yapılması gereken bir test varsa söyleyin yaparım. Tabi sorun illa SSD değil başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir. Belki donanımlardan kaynaklanmıyordur bile, yazılımsal ufak bir hatadır.