Bilgisayar belirli bir internete bağlanmıyor

AlphaBeta1

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar sevgili abilerim ve ablalarım;
Bu gün çok garip bir sorun ile karşınızdayım. Kısaca, bilgisayarım belirli bir internete bağlanmıyor. İnternete telefondan bağlanınca sorun olmuyor. Bilgisayara; telefondan, hotspot açınca ona bağlanıyor ve gayet iyi gidiyor. Milyar kere sürücü silip güncelledim, eski sürücü yükledim, virüs taraması yaptım, internetten arattığım yardımlarla CMD'ye bir şeyler yazdım... Müşteri hizmetlerini bu gün 3 defa aradım reset attırdılar, güncelleme yüklettiler falan falan. Ancak nafile. Sanki sadece benim bilgisayarıma bağlanmamak için programlanmış. İnterbete bağlansam bile birkaç dakika iyi, güzel ama sonra atıyor (bağlantım kopuyor). Tekrar bağlanmaya çalışınca da bu ağa bağlanılamadı. Bağlansam bile (internet var gibi görünmesine rağmen) girmiyor. Öncesinde böyle bir şey yoktu. Artık müşteri hizmetlerini aramaktan o kadar sıkıldım ki belki dermanımı buradan bulurum diye buraya yazıyorum.
Sevgili arkadaşlar yaklaşık 7 milyar kez müşteri hizmetlerini arama sonrasında hiçbir verim alamadığım için sorunu detaylı bir şekilde araştırdım.

İlk öncelikle modeminizi hard reset yaptırın;
Bir çok modemin yanında, arkasında, altında, çaprazında vs. küçük bir siyah nokta ve onun etrafında ise "reset" tuşu vardır. Küçük bir kürdan ya da iğne ile oraya modemdeki tüm ışıklar gidene kadar basılı tutuyoruz.

Tüm ışıklar gittiğinde elinizi çekebilirsiniz. Bunu yaptığınızda internetinizin ismi de şifresi de dahil tüm ayarlamalar sıfırlanacaktır. Bu esnada internet açıldığında internete eski şifresiyle (modemin arkasındaki) bağlanın (şifreyi ve ismi hiç değiştirmemişseniz bu adımı atlayınız).

İnternete girmeye deneyin. Eğer giremiyorsanız internet arayüzüne erişin. İnternetiniz olmasa dahi, internete bağlı olduğunuz sürece internet arayüzüne erişebilirsiniz. internet arayüzü genelde "192.168.1.1" veya "192.168.1.2" şeklindedir. (ikisinden beri muhtemelen işe yaraycaktır ama olmadıysa Windows arama kısmına "CMD" yazıp "komut istemini" açın ve oraya "ipcofig" yazın. Çıkan ekranda en altta "default gateaway" karşısındaki sizin modem arayüz adresinizdir.)

Bu kısmı tarayıcınızın adres çubuğuna aynen yazın. Çıkan ekranda size bir kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. eğer daha önce hiç internet arayüzüne girmediyseniz kullanıcı adı ve şifre modemin arkasında olabilir. Eğer yoksa interneti olan bir telefondan Google'a modeminizin marka ve modelini yazıp sonuna "kullanıcı adı ve şifresi" yazmanız yeterlidir. (marka ve model, modeminizin arkasında kesinlikle vardır). Örneğin: "Vodafone'e XXX-X kullanıcı adı ve şifresi" gibi.
Giriş yapın.
Giriş yaptığınızda gelen ekran, tıpkı arayüz gibi her modemde farklılık gösterecektir. Resimde gördüğünüz benim modemimin arayüzüdür.

Eğer ADSL bir modeminiz varsa sizde de (bu şekilde olmasa da) "ADSL kullanıcı adı ve şifresi" olan kısım vardır. Bu kısım dolu olmalıdır. Eğer değilse müşteri hizmetlerini arayarak ADSL kullanıcı adını ve şifresini isteyiniz. Burası doluysa (veya doldurduysanız kaydedin) sıradaki adıma geçin.
İnternet hızı kanallarla sağlandığı için internetinizin ideal hız kanalını bulmanız gerek. Bunun için Microsoft Store'dan "Wi-Fi analayzer" indirin.

Açın. Çıkan ekranda Wi-Fi bilgilerinzi göreceksiniz ama bizim bunla şu anda işimiz yok. Yukarıdaki sekmeden "çözümle" sekmesine gelin.

Bu kısımda genelde 1'den 12'ye kadar sayılarla kanallar vardır. Burada mavi renkli Wi-Fi işareti sizin kanalınızdır. Diğerleri ise öbür kanallardır. Amacımız burada yüksek olan kanala bakmak ve bizim kanalımız o mu diye kontrol etmek. Aşağıda gördüğünüzde benim kanalım 1'de idi. Ve altta önerilen kısım 11. kanaldı. Nedeni bariz şekilde belli. Sizinde öyleyse, bu durumda internet arayüzünde kanalımızı değiştirmemiz gerekecek(eğer sizde yüksek kanal zaten seçiliyse ama önerilen kısmı farklı bir şey söylüyorsa önerilen'i dinleyen. Optimal ayar muhtemelen o kanaldır.)

Buradaki optimal kanalınızı aklınızda tutun.
İnternet arayüzümüzde kanal değiştirmemiz gerekli. Her arayüz farklı olduğundan internetinizin modelini Google'a yazıp sonuna "kanal nasıl değiştirilir" yazın. (örneğin: "Vodafone'e XXX-xx kanal nasıl değiştirilir"). "durum" veya "bilgi" kısmından "WLAN" kısmına girin (her arayüz farklı olduğu için farklı yerlere basıp "WLAN" veya "Wireless" tarzı şeyler arayın.) Orada kanalınızı görmeniz gerek.

Bende eskiden 11. kanal değildi. Ben elimle aldım. Bunu yapmak içinde arayüzünüzde WLAN ayarına girip orada kanal kısmını "Auto" işaretlemek yerine optimal kanalı seçin ve "gönder" veya "tamam" veya "uygula" vs. basın.

Umarım sorununuzu çözmüşümdür. İnternet arayüzü farklılığından dolayı bazı ayarlamaları Google'dan ayarlamanız gerek. Hayırlı günler dilerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…