Merhaba. Babam dizüstü bilgisayarımın işlemcisinde ve ekran kartında gerçekten ısı sensörü olduğuna inanmadığını söylüyor ve bu konuda itiraz etmekte. Benim dizüstü bilgisayarım bir oyunu açar açmaz 50 dereceden, rahatlıkla birkaç saniyede 80 derece ve üzerine çıkabiliyor. Babama bu hızlıca ısınma olayını anlatınca, "Yalan! Programlara güvenme onlar sana doğru değerleri göstermiyor. Tahmini değerler hepsi. Ben ocağı açıp, tencereye su doldurduğumda bile suyun kaynaması zaman alıyorken, senin bilgisayar nasıl aniden 80 derecelere çıkabilir ki?" diye bana sormuştu ve bana inanmıyor ve eleştiriye artık gelmiyor gibi bir şey. Babamın dediği doğru mu? Benim bildiğim kadarıyla bilgisayarların içerisinde gerçekten sensör bulunuyor. Bu programların görevi ise, sensörleri algılayıp onları bize göstermesidir. Yanılıyor muyum? Babama bu konuda nasıl cevap verebiliriz? Görüşlerinizi bekliyorum.
Ben şahsen teknolojiden o kadar uzak ve bilgisiz değilim. Sensör olduğundan %100 eminim fakat sıkıntı babam inanmıyor bana. Sensörler BIOS'a rapor oluşturuyor sıcaklık değerleriyle ilgili ve bu sıcaklığı gösteren yazılımlar da oradan aldıkları raporları gösteriyor. Sensör olmasaydı, hiç bir program sıcaklıkları göstermezdi.