Bilgisayar BIOS ekranına girmeden siyah ekranda kalıyor

yed4ever

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşım bana kasalı bilgisayar verdi. Anakart modeli hakkında hiçbir fikrim yok fakat yeni bilgisayar topladığı için eskisini kenara kaldırmış. HDD'yi içinden söktüğü için ben yeni HDD taktım açtım. ASUS yazısı geliyor Del tuşuna basıyorum ve görüntüyü orada kaybediyorum. Del tuşuna basmasam yine ASUS yazısından sonra siyah ekranda kalıyor. Taktığım HDD'nin içinde bir işletim sistemi yok onu kurmaya uğraşıyordum. DVD sürücüsü ve HDD'ye giden kabloları çıkarıp da denedim sonuç aynı. BIOS pilini çıkarıp deneyin diyenler olmuş bunda BIOS pili göremedim hiçbir yerinde. Mavi parlak soğutma blokları var anakartın üzerinde ve kare şeklinde üzerinde ASUS yazan mavi bir metal daha var onun altında mıdır BIOS pili bilmem. Bir çözümü var mıdır?

ASUS MSA97 R2.0 gözümün önündeki yazıyı görememişim BIOS pili ekran kartının altında kalıyor cidden işe yarar derseniz ekran kartını çıkarıp BIOS pilini çıkarıp deneyebilirim.

Jumper ile BIOS sıfırlamayı deneyin.

Elinizde Windows kurulu DVD veya USB bellek olmalı. Sistemi bunlardan başlatıp kurulum yapmalısınız.

Son düzenleme:
Şu lacivert şey sanırım bunu bir pin sağa mi kaydıracağım o tarz bir şey diyordu sanırım

USB'de var işte BIOSa girebilsem BOOT sıralamasını değiştirip kuracağım da giremedim bir türlü.

Dosya Ekleri

• 1678913480908173676847980890130.jpg
    201,6 KB · Görüntüleme: 23
Şu lacivert şey sanırım bunu bir pin sağa mi kaydıracağım o tarz bir şey diyordu sanırım
Evet. Yan taraftaki iki pine takın. 5 saniye bekleyin ve eski yerine takın.

F12 ile Boot menüye girip deneyin.

Evet. Yan taraftaki iki pine takın. 5 saniye bekleyin ve eski yerine takın.
Fişten tamamen çekili bir biçimde şu an. Herhangi bir şekilde fişe takılı olması gerekmiyor değil mi? BIOS pilini çıkardım geri takmadım bir önem arz eder mi?

Fişten tamamen çekili bir biçimde şu an. Herhangi bir şekilde fişe takılı olması gerekmiyor değil mi? BIOS pilini çıkardım geri takmadım bir önem arz eder mi?
Pili takın. Fişi çekin.

Yan 2 pine taktım sonra fişi takıp açıp kapama gibi bir işlem var mı güç gitmiyorken kendisini nasıl 0layabiliyor?

Hocam fiş çıkıkken o Jumper'ı yandaki iki pine takın. 5 saniye kadar bekleyip tekrar eski yerine takın. Pil takılı olsun.

Sonra fişi takıp PC'yi çalıştırın ve BIOS'a girmeyi deneyin.

Hocam fiş çıkıkken o Jumper'ı yandaki iki pine takın. 5 saniye kadar bekleyip tekrar eski yerine takın. Pil takılı olsun.

Sonra fişi takıp PC'yi çalıştırın ve BIOS'a girmeyi deneyin.
Hocam aynı sonuç. Video eklemeyi deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…