Bilgisayar BIOS ekranında kaldı

selimKhraman

Centipat
Arkadaşlar iyi akşamlar. AMD Ryzen 3 1300X işlemcim ve A320M-S2H anakartım var. Dün akşam eve geldim. BIOS ekranında takılı kaldı. Defalarca save and exit yapsam da hala aynı sorun devam etmekte. PC açılırken direkt BIOS ekranı geliyor ve daha öteye gitmiyor. İnternette biraz araştırdım. BIOS'tan Boot sekmesine gelip enabled yapıyorsun düzeliyor falan deniyor ama bende öyle mavi ekranlı bir BIOS açılmıyor, kırmızılı siyahlı bir BIOS ekranı açılıyor ve o mavi ekrandaki gibi sekmeler yok. Daha değişik isimler var, bir türlü yapamadım. Kafayı yemek üzereyim. SSD kullanıyorum. SU650 taktım, çıkardım. RAM'i çıkardım, taktım. Yine düzelmiyor. Artık PC'yi camdan atacak duruma geldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios ayarlarından uefi enable yapıp boot ekranında 1.disk olarak ssd ni atamayı dener misin dostum.

Arkadaşlar iyi akşamlar. AMD Ryzen 3 1300X işlemcim ve A320M-S2H anakartım var. Dün akşam eve geldim. BIOS ekranında takılı kaldı. Defalarca save and exit yapsam da hala aynı sorun devam etmekte. PC açılırken direkt BIOS ekranı geliyor ve daha öteye gitmiyor. İnternette biraz araştırdım. BIOS'tan Boot sekmesine gelip enabled yapıyorsun düzeliyor falan deniyor ama bende öyle mavi ekranlı bir BIOS açılmıyor, kırmızılı siyahlı bir BIOS ekranı açılıyor ve o mavi ekrandaki gibi sekmeler yok. Daha değişik isimler var, bir türlü yapamadım. Kafayı yemek üzereyim. SSD kullanıyorum. SU650 taktım, çıkardım. RAM'i çıkardım, taktım. Yine düzelmiyor. Artık PC'yi camdan atacak duruma geldim.
Bilgisayar açılırken f11 veya f12 tuşuna basıp ordan ssd'den başlatmayı dene veya windows hangisinde kuruluysa hdd var mı onu da belirtmemişsin.

arkadaşlar inanın pc bilgim 0 denecek durumda dediklerinizi yapamadm en son çare olarak ssd nın 2 tane kablo çıkışı var ufak olanı siyah kıvrımlıyı ssd den çıkıp ana karta gelen soket yerinden 4 tane olduğu fark ettm. Ana kart üzerndekı soket yerini değitirdim sorun çözüldü pc acıldı. İnş yarın tekrar pc yı actıgımda aynı durumla karsılasmam. karsılasırsam burdan bilgi verirm tesekür ederm hepinize.
sabah pc yi açyım gene aynı durum direk larak bios ekranındayım bunu kalıcı olarak nası yapcam kafayı yememek elde degil boot menu filan dıyosunz adam yok bısı açılmıyor.
Boot bölümüne gelin boot optionsta ne yazıyor
1. ?
2. ?
3. ?
f 12 ye basıp boot menu ye gelınce 2 taneşık var bırınfr hıc bır sey yazmıyor
2.şıkta ise enter setup var

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı