Bilgisayar bir anda kapandı ve kasa ışığı yanıp sönüyor

sipahi58

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar bir anda kapandi ve 3 4 defa kendini acip kapamaya calisti ve acamadi. Ekrana göruntu gelmiyordu ve klavyenin isiklar yanmiyordu. Kasanin fanlari ve isiklari yaniyordu. Kasanin isigi yanip sönüyordu.
Kasayi kapatim 15 20 dk bekledim. Sonrasinda bilgisayari açtım ve açıldı. Sonrasinda onarim merkezi açıldı. Bilgisayariniz düzgun acilamadi dedi. Sonra simdi yeniden baslat secenegine dokundum ve açıldı bilgisayar. Şu an stabil calisiyor. Bu durum neden kaynaklanmis olabilir arkadaşlar. Simdiden teşekkür ederim herkese.

Sistem bilgisi :

Ekran kartı görüntü vermeyi kesmiş olabilir RAM'dan da kaynaklanabilir parçaları test etmeden bir şey diyemem.

Hocam ekran karti veya RAM'dan kaynakli olsa klavyeye neden isik gelmesin ki

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221214_173932.jpg
    Screenshot_20221214_173932.jpg
    265,7 KB · Görüntüleme: 76
RAM'lerden kaynaklanabilir kasa ışıkları yanıyorsa RAM'lerden dolayı bir hata vermiş olabilir anakart bir RAM'leri kontrol edin olmadı arkadaşın dediği gibi ekran kartınızı kontrol edin.

İlave önerilerim: PC'ye gelen tüm kabloları çekin ve PSU'yu kapatıp açma tuşuna bir 30 saniye basın sonra tekrar deneyin. Ya da RAM'leri çıkartıp tekrar takın RAM'lerden kaynaklanabilir kasa içini de kontrol ederseniz iyi olur.

RAM'lerden kaynaklanabilir kasa ışıkları yanıyorsa RAM'lerden dolayı bir hata vermiş olabilir anakart bir RAM'leri kontrol edin olmadı arkadaşın dediği gibi ekran kartınızı kontrol edin.

İlave önerilerim: PC'ye gelen tüm kabloları çekin ve PSU'yu kapatıp açma tuşuna bir 30 saniye basın sonra tekrar deneyin. Ya da RAM'leri çıkartıp tekrar takın RAM'lerden kaynaklanabilir kasa içini de kontrol ederseniz iyi olur.
Pc suan calisiyor hocam. Yinede yapayimmi bunlari

PC şu an calisiyor hocam. Yine de yapayim mi bunlari.

Evet hocam komple kapatın dediklerimi bir deneyin ben sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum genelde bu soruna denk geldiğimde sorun RAM'den kaynaklanıyor. Kasanın içini de açıp açma tuşunuza bastığınızda anakart üzerinde hata ışığı yanıyorumu onda bakarsanız sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı