Çözüldü Bilgisayar bir anda kapanıyor ve tekrar açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yusufcan1636

Hectopat
Yer
BURSA
Merhaba, 3 ay öce bir biligisayar aldım. Biigisayar 2 aydır kendiliğinden tak kapanıyor. Tekrar açılıyor. Olay günlüğünde kernel pover hatası beliriyor. Yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum. Düzelmiyor tamirciye verdim, anakartta sıkıntı var güney körüsü ya da kuzey köprüsü aşırı ısınıyor dedi. Anakartın değişmesi lazım dedi. Benim anakartta sadece bir tane o köprüden var ve ekran kartına yakın duruyor. Hangisi olduğunu bilmiyorum. Biligisayarımı APU kullanıyorum. 1 ay sonra ekran kartı alacaktım ama bu soru çözmem gerek. Bir de bir tane RAM'in bozuk olduğunu söyledi ve o RAM'in takılı olduğu slotun bozuk olduğunu söyledi. O RAM'i çıkarttı getirdi. Şimdi uzun süre çalısıyor, Google'da falan fazla kapanmıyor ama oyunda iken direk tak kapanıyor tekrar açılıyor.

Bu konuyu bir incelemeni tavsiye ederim

Bilgisayarı nereden aldınız ve hangi marka aldınız? Bilgisayar aldım dediğinize göre toplamadınız değil mi? Tamirci dediğiniz vatandaşın bu işlerden anladığına emin misiniz? Güç kaynaklı arızayı belleklere, anakarta, utanmasa işlemciye bağlayacakmış. Kart üzerindeki voltaj değerlerini ölçtü mü?
Buraya bir bakın bence:
Ya da buraya:
Sosyalden bir arkadaş sorunun güç kaynaklı olabileceğini ve OCCT Power testi yapılmasını önermiş.
Kolay gelsin.

PSU markanizi ve sisteminizi soyleyebilir misiniz?

Everest 350W olması lazım ama model bilmiyorum.

Bilgisayarı 2. el aldım toplamadım adam anlıyor bu işlerden dediği yere dokunmamı istedi, gerçekten de sıcak ama internetten baktığımda oranın ısınmasının normal diyorlar ve bu hata donanımsal bir hata galiba. Çünkü ne denediysem olmuyor.

PSU markanizi ve sisteminizi soyleyebilir misiniz?

i5 3470 APU ekran kartı 1ay sonra alacağım 8 GB idi aldım bir RAM ve 1 slot bozuk dedi. 4 GB RAM'e düştü 500GB HDD anakart Gigabyte GA-H61M-S2PV bir ara düzelmişti, BIOS'u güncelledim tekrar başladı. Bunla alakalı bir durum olabilir mi?

Güvenli moda girmeyi başardım o şekilde yazıyorum.

Galiba sorunu çözdüm bazıları anakartın arkasındaki kapağın kısa devre yaptırabileceğini söylemiş ben de çıkardım düzeldi, cevap yazmamış olsanız da teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…