Bilgisayar bir anda kasmaya başlıyor

D.WINCHESTER

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bilgisayarım son zamanlarda böyle bir şey yapmaya başladı. Şu ana kadar hep Valorant açıkken yaptı sanırım. Bir anda sanki bir oyunda 3FPS alıyormuş gibi oluyor. Bir zaman sonra geçiyor. Valorant'ı kapatınca da direkt olarak geçmiyor yine bir zaman sonra geçiyor. Bu olay yaşanırken sistemin değerlerini de paylaşıyorum.

Isı artışı veya arka planda çalışan ağır uygulamalar nedeniyle olabilir. Sıcaklık ve sistem kaynaklarını kontrol edin, gereksiz uygulamaları kapatın.
Attığım gibi sıcaklıklarda anormal bir şey yok arkada çalışan bir chrome ve mouse klavye programları var.

Bu değerler oyun oynarken mi oyun oynarken bu değerleri alıyorsanız anormallik var.

Oyun oynarken işlemci kullanımı ve ekran kartı kullanımı ortalama kaç oluyor.
Valorant'ta spike hücum modunda AMD Görüntü Tekrarı açık. İşlemci sıcaklığı çok değişken her saniye 62-70 arası değişiyor. Kullanım çok değişken değil.

Oyun da fps sınırlandıran tüm ayarları kapatıp işlemci kullanımı kaç oluyor %90 altına düşüyorsa genelde darboğaz olduğunu gösteriyor.

Kafam karıştı benim de hocam sadece valorantamı oluyor.

Hocam sanırım benim problemi mi anlamadınız. Normal şartlarda oyunda zaten kasma yok. Bunun darboğazla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yaşadığım şey tüm bilgisayarda yaşanıyor. Ben şuana kadar yaşadığımda hep Valorant açıktı. Biraz daha açıklamam gerekirse bilgisayar bildiğiniz yavaşlıyor. Sanki slow motion uygulanmış gibi oluyor. Her şey de gecikme oluyor. Bir oyunda 3fps alıyormuş gibi oluyor.

Bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz veya görev yöneticisinde sistem boşta iken kullanımlar kaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…