Sorunun olası bir kaç nedeni var:Merhaba dün PC'ye Minecraft mod paketi yükledim ve oynamaya başladım, oynarken bir anda ekran siyah oldu ama ses hala geliyor ve bilgisayarın sesi arttı hiçbir şey yapılmıyor. PC'yi tuşundan kapatıp açmam gerekiyor düzelmesi için.
Hocam ses geliyor görüntü yok dediğine göre GPU görüntü çıkışı duruyor sistemin çalışıyor.Java sürümünü ve NVIDIA'dan ekran kartını dün güncelledim modlar zaten güncel.
Grafik ayarları orta seviyede ve fpsm 80'lerde.
OptiFine modu yüklü.
Oyunu oynarken GPU sıcaklıgına bakıyorum ve 75-80 derece arası değişiyor.
Oyunun ayarlarından RAM sınırını düşürdüm 8'e ama yine fayda etmedi bunların hiçbiri.
Artı olarak oyunu açtıgım anda bu olay olmuyor bir 40dk falan oynadıktan sonra oluyor.
Hocam ses geliyor görüntü yok dediğine göre GPU görüntü çıkışı duruyor sistemin çalışıyor.
OptiFine modla uyumsuzluk yaşıyor olabilir. RAM sınırını daha fazla düşür. Mod paketinin adını ve sistem bilgilerini yazar mısın?
Hocam senin sistem modu kaldırır kaldırmasına da 2060 VRAM yetersizliği oluyor muhtemelen. Görüş mesafesini düşür olabildiğince. Kullanmıyorsan varsa shader kapat. Ayrıca termal macun değiştirmen gerekiyo ama sorunun ana kaynağı bu diyip geçmek çok saçma olur öyle olsa her programda aynı sorunu yaşarsın zaten. Bunun dışında olay görüntülüyücüden kontrol edebilirsin hata kodunu iletirsen ben de bakarım. Olay görüntülüyücüyü kullanmayı bilmiyorsan yaz yardımcı olayım.Mod adı homestead.
Ekran kartı ASUS RTX 2060.
İşlemci Ryzen 5 3600.
16GM RAM.
CPU'nun termal macununu yaklaşık 4 yıldan beri yenilemedim ondan kaynaklabilir mi?
@Ynsemr
Modu Atlauncher'dan indirdim bu arada.
Hocam senin sistem modu kaldırır kaldırmasına da 2060 VRAM yetersizliği oluyor muhtemelen. Görüş mesafesini düşür olabildiğince. Kullanmıyorsan varsa shader kapat. Ayrıca termal macun değiştirmen gerekiyor ama sorunun ana kaynağı bu deyip geçmek çok saçma olur öyle olsa her programda aynı sorunu yaşarsın zaten. Bunun dışında olay görüntülüyücüden kontrol edebilirsin hata kodunu iletirsen ben de bakarım. Olay görüntülüyücüyü kullanmayı bilmiyorsan yaz yardımcı olayım.
Başlat menüsüne "Olay Görünütleyici" yaz aç. Sol üstte Windows günlüklerine bas. Açılan alt sekmede "Sistem" i seç. Karşına çıkan pencerede görebilirsin. Buraya ekran görüntüsü paylaşabilirsin aynı zamanda.Nasıl bakabilirim hata koduna.
Başlat menüsüne "olay görünütleyici" yaz aç. Sol üstte Windows günlüklerine bas. Açılan alt sekmede "sistem" i seç. Karşına çıkan pencerede görebilirsin. Buraya ekran görüntüsü paylaşabilirsin aynı zamanda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.