Bilgisayar bir anda yavaş açıldı

a100

Hectopat
Arkadaşlar bugün bir anda bilgisayarım yavaş açıldı. Görev çubuğunda hiçbir şeye tıklanmıyordu. Bazen simgeler gözükmüyordu. İlk defa oldu. Bilgisayarda gayet iyi ve güçlü yavaş açılmasını beklemem. Hatta tam tersi açılmadı bir türlü. Kapatamıyordum bile. Bir siyah ekran olup bir daha açılıyordu. Sonra kapatma düğmesinden kapadım. İyi gidiyor şu an. Fakat size sorum virüs var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızda en son hangi işlemleri yaptınız? Bu duruma göre belki zararlı yazılımdan kaynaklı virüs bulaşmış olabilir. Buda sistemde donma, yavaşlama, kasma gibi durumlara sebebiyet olabilir. Güncel ve güçlü bir antivirüs ile taratmanızı öneririm.

Hep jet gibi çalışacak diye bir kaide yok. Arada olabilir öyle şeyler. Eğer devam etmediyse veya sıklaşmadıysa endişelenmenize gerek yok.

Güncelleme mi yaptın?

Windows konu olduğunda sıklık artmadığı sürece bir sorun yok. Arada çok saçma şeyler yaşanabilir.
Sıksık oluyorsa SFC /scannow ile başlayarak, virüs taraması olmadı format diye gidebilirsin.

Sıksık olmuyor ilk defa oldu ama biraz korktum.
Donanımsal da olabilir zararlı yazılımdan da kaynaklı olabilir. Sistemdeki AV yazılımı nedir?
AV kullanmaya ihtiyaç duymuyorum. Defender.

Sıksık olmuyor ilk defa oldu ama biraz korktum.

Anlıyorum fakat sık sık olmaması normal olması, veya tekrarlanmayacağı anlamına gelmez. güçlü bir antivirüs ile taratmakta fayda var. Virüs değilse bile yazılımsal bir problemden de olabilir. En sona doğru yapılan işlemleri inceleyerek en azından sıkıntıyı minimuma indirgeyerek tedbir alabilirsiniz.

Hocam baya olmuş ama bugün bi kere daha oldu. Googleda her sekme açtığımda beyaz veya siyah oluyor ve masa üstü yanıt vermiyor gibi oldu. Hani yanıt vermiyor olunca beyazlaşıyor ya ekran. O oldu masa üstüne. Virüs olsaydı her gün birşey olurdu birşey yoktur değil mi?

Virüs olduğunu düşünmüyorum. Kaspersky ile tam tarama yapın içiniz rahatlasın.
Bu olay bir daha yaşandığında RAM miktarınızı kontrol edin. Tahminen bir şekilde RAM'i dolduruyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…