Bendede benzer sorun vardı. Fakat bende görüntü gelmiyordu. Garantiye yolladığımda işlemcinin termal macununun bitip kendini korumaya aldığını söylediler. Sanada aynısı olmuş olabilir. Bir an önce termal macununu yenilemelisin bence.
İşlemciyi takarken üçgen işaretine dikkat etmişsindir diye umuyorum.
1-3 Saniye çalışıp kapanıyorsa güç kaynağında sorun ararım.
3 İla +10 sn çalışıp kapanıyorsa işlemci fanı iyi oturmamış aşırı ısındığı için kapanıyor olabilir.
Sanki işlemci fanı kulakçıkları iyi kapatmamışsın gibi hissediyorum.
Tam bu olay benim başımada geldi. İşlemciyi doğru taktığından emin ol, işlemcinin pinlerinin eğik olmadığından ve eksik olmadığından emin ol. Ram slotlarının yerlerini değiştir. Birde öyle dene. Bende pinlerden 1-2 tanesi eğilmiş iğne yardımıyla düzelttim sorun çözüldü.
Tam bu olay benim başımada geldi. İşlemciyi doğru taktığından emin ol, işlemcinin pinlerinin eğik olmadığından ve eksik olmadığından emin ol. Ram slotlarının yerlerini değiştir. Birde öyle dene. Bende pinlerden 1-2 tanesi eğilmiş iğne yardımıyla düzelttim sorun çözüldü.
İşlemcide sorun yok. Pinler düzgün. Şimdi farkettim 1 kez power tuşuna basınca tekrarlı olarak anlık olarak çalışıp kapanıyor. Gücü kesene kadar bu devam ediyor. Gücü kestikten sonra bazen 2 kere daha çalışıp kapanıyor. Ben ne anladım bu işten.
İşlemcide sorun yok. Pinler düzgün. Şimdi farkettim 1 kez power tuşuna basınca tekrarlı olarak anlık olarak çalışıp kapanıyor. Gücü kesene kadar bu devam ediyor. Gücü kestikten sonra bazen 2 kere daha çalışıp kapanıyor. Ben ne anladım bu işten.
Güç kaynağınızı resimdeki gibi kısa devre yaparak, çalışıp çalışmadığını gözlemleyin. 2 kablo temas ettiği sürece güç kaynağının çalışıyor olması lazım.
Ayrıca şu an ki sorunun sebebidir ya da değildir önemsemeksizin termal macun temin edip yenileyin.